BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lezárult a Yettel tulajdonrészének eladása

A cseh befektető a régió országaiban már csak kisebbségi tulajdonos lesz telekommunikációs csoportjában. Az új befektető 2,15 milliárd eurót fizetett a bolgár, magyar, szerb, szlovák leányok 50 százalék + egy részvényéért. A PPF ugyanakkor megtartja csehországi érdekeltségeit.

Lezárta a PPF Telecom csoport 50 százalék + egy részvényről szóló, és a csoport bolgár, magyar, szerb és szlovák eszközeire vonatkozó, korábban bejelentett értékesítését a PPF csoport – derül ki az alap honlapján is olvashatócsütörtöki közleményből, mely a vevőt is megnevezte az  Emirates Telecommunication Csoport (e&) személyében. A csoport magyarországi érdekeltsége a Yettel.

Budapest, 2022. február 16.Yettel feliratok a Telenor Magyarország Zrt. üzletében egy budai bevásárlóközpontban 2022. február 15-én. Márciustól nevet változtat a cseh PPF befektetői csoport tulajdonában álló mobiltársaság, új neve Yettel Magyarország Zrt. lesz.MTI/Mónus Márton
A cseh befektető Magyarországon a Yettellel van jelen a piacon / Fotó: Mónus Márton / MTI

Nagy szereplő született a közép-kelet-európai telekommunikációs piacon

A tranzakció 2,15 milliárd euróról szólt, amit az eredményektől függően további 350 millió eurós jutalom követhet. A tranzakció keretében pedig 

a két fél közös céget is létrehozott e& PPF Telecom csoport néven, mely a tervek szerint a közép-kelet-európai régióban lesz fontos szereplő a telekommunikációs piacon.

A PPF vezérigazgatója, Jiří Šmejc üdvözölte az e&-t  közép-kelet-európai telekommunikáció világában, valamint arról beszélt, hogy az együttműködés bizonyíték a PPF iparági szakértelme és helyismerete mellett, amiért cserébe globális partnert és technológiai know-how-t kap új partnerétől. Ugyanakkor elárulta azt is, hogy a PPF csehországi érdekeltségei az újonnan létrehozott csoporton kívül maradnak és teljes egészében a PPF tulajdonában.

Az e& globális terveket ápol

Hatem Dowidar, az e& csoport vezérigazgatója pedig azt emelte ki, hogy a tranzakció után immár 20 ország telekommunikációs piacán vannak jelen, míg mindent egybe vetve 38 országban, a Közel-Kelettől Ázsián és Afrikán át most már a közép-kelet-európai térségben is. A PPF helyi szakértelme és az e& globális képességei pedig kiváló alapot teremtenek a növekedésre. Üdvözölte továbbá a PPF Telecom vezérigazgatóját, Balesh Sharmát és csapatát az e& családjában. 

A megállapodás értelmében ugyanis a tranzakció keretében létrehozott vállalat vezetője is Balesh Sharma lesz.

A cégvezető szerint a tranzakció fontos mérföldkő nemcsak a vállalat, de a térség telekommunikációs szektorának az életében is, aminek eredményeként jobb szolgáltatást ígért az ügyfeleknek, valamint kedvezőbb roaming tarifákat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.