BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Munich,,Germany,-,September,9,,2021:,Lufthansa,Airbus,A319,Airplane

Brutális bírságot kapott a Lufthansa zsidók diszkriminálása miatt

A vád szerint 128 zsidó utast nem engedtek fel egy Budapestre tartó járatra. Az amerikai közlekedési minisztérium ezért több millió dolláros bírságot vetett ki a Lufthansára.

Az Egyesült Államok négymillió dolláros bírsággal sújtja a német Lufthansa légitársaságot, amiért zsidó utasokat diszkriminált 2022 májusában a New Yorkból Frankfurt érintésével Budapestre tartó egyik járatán – közölte kedden az amerikai közlekedési minisztérium.

Munich,,Germany,-,September,9,,2021:,Lufthansa,Airbus,A319,Airplane
A Lufthansának több millió dolláros bírságot kell fizetnie a dolgozói antiszemita eljárása miatt / Fotó: Shutterstock

A tárca tájékoztatása szerint 128 zsidó utast, akik csaknem kivétel nélkül ortodox zsidók öltözetét viselték, nem engedtek fel Frankfurtban a csatlakozó budapesti járatra egyesek állítólagos helytelen viselkedésére hivatkozva.

Annak ellenére, hogy az érintettek közül sokan nem is ismerték egymást, s nem is együtt utaztak, az amerikai tárca által meghallgatott utasok azt állították, hogy a Lufthansa úgy kezelte őket, mintha egy csoport lennének,

s így nem engedték fel őket a járatra az állítólag helytelenül viselkedő kevesek miatt.

A keddi tájékoztatás szerint az amerikai közlekedési minisztérium kétmillió dollár bírsággal sújtja a német légitársaságot, továbbá ráterheli azt a kétmillió dollárt, amelyet a tárca kártérítésként fizetett ki az érintetteknek.

A német légitársaság tagadta, hogy alkalmazottai hátrányosan megkülönböztettek volna utasokat, de beleegyezett a bírság megfizetésébe, hogy elkerüljön egy lehetséges peres eljárást, amivel az amerikai tárca fenyegetett.

Már a repülőgépeitől is szabadul a kényszer-fogyókúrázó Lufthansa

A német légitársaság túlságosan sok és túlságosan sokféle repülővel rendelkezik, ami kihívássá teszi az eredmények szállítását. A Lufthansa ezért háromféle típusból összesen mintegy ötven gépet von ki a forgalomból.

 

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.