BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Wind,Turbines,Harnessing,Wind,Power,During,Sunrise,,Set,In,An

Szélerőművet vett az Alteo

A felvásárlással az Alteo teljes megújuló alapú villamosenergia-termelési kapacitása átlépi a 110 megawattot. Ebből a társaság szélerőmű-kapacitása 71,5 megawattos.

Üzletrész-adásvételi szerződéseket írt alá pénteken az Alteo a Pannonia Bio Zrt. és a Ceolica Hispania s. l. társasággal az Energy Corp Hungary Megújuló Energia Hasznosító Kft. százszázalékos üzletrészének megvásárlásáról, továbbá a DTKM Tanácsadó Kft.-vel a Mov-R H1 Szélerőmű Megújuló Energia Hasznosító Kft. törzstőkéjének 1,5 százalékát megtestesítő üzletrész átruházásáról. 

szélerőmű, Alteo, megújuló energia, Wind,Turbines,Harnessing,Wind,Power,During,Sunrise,,Set,In,An
Bővül az Alteo szélerőműves portfóliója / Fotó: Shutterstock

A tranzakció eredményeként az Alteo a Mov-R százszázalékos tulajdonosává válik az üzletrész adásvételi szerződésben foglalt zárási feltételek maradéktalan teljesülésekor, amelyre várhatóan a szerződések aláírását követő 45 napon belül kerül sor. 

Újabb szélerőmű a portfólióban

A Mov-R jelenleg összesen 24 megawatt teljesítményű, 12 darab, egyenként 2 megawatt kapacitású szélerőműtornyot üzemeltet Levél és Mosonszolnok településeken. A tranzakció zárásával 

  • az Alteónak a magyarországi szélerőműpiacon lévő kapacitása eléri a 71,5 megawattot, 
  • teljes megújuló alapú villamosenergia-termelési kapacitása pedig átlépi a 110 megawattot.

 

Az Alteo részvényei 1 százalékkal erősödtek a péntek délelőtti tőzsdei kereskedésben, idén pedig már 52 százalékos ralinál jár a kurzus. A társaság tegnap jelentette be, hogy megvalósítási szakaszba lépett három, összesen 28 milliárd forint projektértékű villamosenergia-tároló beruházása, amelyhez több mint 9,4 milliárd forint támogatást is igénybe vesz az új generációs energiaszolgáltató.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.