BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Koronavírus: szeptembertől ingyen kapják a tesztet az amerikaiak

Az Egyesült Államok nagy részén továbbra magas a Covid–19-fertőzöttek száma, így a kormány kénytelen intézkedni, hogy kordában tartsa a járvány terjedését. Az elmúlt napokban bejelentették, hogy visszatérnek azok a koronavírus terjedését célzó programok, amelyek ingyenes teszteket, oltásokat és kezeléseket kínálnak, hogy nagyobb összeomlás nélkül vészelje át az ország az őszi-téli vírusszezont.

Egyesült Államok Betegségmegelőzési és Járványügyi Központjának vezetője arról beszélt, hogy mindenki legyen elővigyázatos és használja a rendelkezésre álló eszközöket: az oltásokat, teszteket, vírusellenes gyógyszereket. Jelenleg is magas a fertőzöttek száma az országban, ezért a hatóságok új intézkedéseket jelentettek be. 

Sars-cov-2,Rapid,Antigen,Test,With,Two,Colored,Lines,-,Positive
Ingyenes koronavírusteszteket osztanak ősszel az Egyesült Államokban, hogy erősítsék a védekezést. / Fotó: Shutterstock

A múlt pénteki bejelentés szerint ingyen adnak egy vírusellenes gyógyszert is azoknak, akiknek nincsen biztosításuk. Ahogy nem kell térítés fizetni az oltásért sem, azok továbbra is ingyenesek lesznek a nem biztosítottak és az alacsony jövedelmű családokból származó gyermekek számára.  62 millió dollárt osztanak szét a helyi hatóságok számára erre a célra. Kiemelték: a nyár folyamán nagyon sok 5 év alatti gyermek fordult meg a sürgősségi osztályokon koronavírus fertőzés miatt – számolt be a CNN. 

A téli időszakot tekintve a szakemberek azt várják, ami tavaly is történt, ugyanazzal az esetszámmal és kórházi kezeléssel számolnak. De azt is hozzátették, hogy az előrejelzés megváltozhat, ha a vártnál kevesebben kapnak védőoltást, vagy ha a Covid–19 vagy az influenza olyan változata robban be, amely a vártnál súlyosabb betegséget okoz.

Eközben a múlt héten az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a frissített vakcinákat, amelyek a jelenleg keringő vírusváltozatok ellen nyújtanak védelmet.

Szeptember végétől a kormány újra megnyitja azt az oldalt, ahonnan minden háztartás legfeljebb négy ingyenes otthoni tesztet rendelhet. Ez már a hetedik nagy ingyenes kampány az Egyesült Államokban,  2021 óta több mint 900 millió tesztet küldtek ki.  Emellett az ingyenes tesztek elérhetőek olyan közösségi  tereken, mint a könyvtárak, az élelmiszerbankok és a tartós gondozási intézmények. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.