BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Így néz ki Magyarország legújabb és legkorszerűbb kórházi tömbje – videó

Hetekre lehet az átadástól a székesfehérvári megyei kórház legújabb tömbjének fejlesztése. A háromszintes kórházban összesen 112 ágyon zajlik majd a gyógyítás.

Már a beüzemelésnél tart a Szent György Egyetemi Oktató Kórház új tömbjének építésével a Fejér-B.Á.L. és az Épkar Székesfehérváron – számolt be róla a Magyar Építők, amely videót is megosztott a munkálatokról.

kórház
Nézze meg Magyarország legújabb és legkorszerűbb kórházi tömbjét, amely hetekre van az átadástól 

A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új tömbjének több mint 6100 négyzetméteres belső terei szinte már teljes berendezésükkel elkészültek. 

A felvételekből jól látszik, hogy minden burkolat a helyén, így a végleges villamos bemérések után szeptemberben elkezdődhettek a gépészeti és automatikai beüzemelések, beszabályozások,

melyeket a külső és belső terekben egyaránt az utolsó munkafolyamatok követik.

Három osztály kap helyet az új tömbben

Az alapkövet 2022 márciusában tették le. A Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) megbízásából megvalósuló beruházás során az új tömbben három osztály: 

  • a pulmonológiai, 
  • az onkológiai és 
  • az infektológiai osztály, 

valamint az azokhoz kapcsolódó ambulanciák kapnak helyet, így 112 ágyon zajlik majd az az ellátás az osztályokon.

A háromszintes épületben 1-2 ágyas, akadálymentesített kórtermeket alakítottak ki, melyek önálló vizesblokkal is rendelkeznek majd. Az épület kórházon belüli elhelyezkedése és a függőfolyosó lehetővé teszi a közvetlen kapcsolatot a többi betegellátó egységgel. A Modern Városok Programnak köszönhetően Magyarország kormánya közel 17 milliárd forint összegű támogatással tette lehetővé a fejlesztés megvalósulását. 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.