BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Budapesten már az összes lakásban bekapcsolták a távfűtést

Közel negyedmillió fővárosi lakásban teljes körűen üzemel a távfűtés.

Október közepére az összes fogyasztónál, mintegy 241 ezer lakásban, továbbá mintegy 7 ezer közületi, vállalati és intézményi ügyfelénél bekapcsolta a távfűtést – közölte a FŐTÁV.

Főtáv
Budapesten mindenhol bekapcsolták a távfűtést / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A szolgáltató a szeptember 15. és október 15. közötti időszakban, az ügyfelekkel kötött üzemviteli megállapodásoknak megfelelően, ütemezetten elindította a fűtésszolgáltatást. 

A fűtésindítás 3127 épület esetében (ami az ügyfelek 90 százalékát fedi le) már helyszíni beavatkozás nélkül történt, a távfelügyeleti diszpécserközpont segítségével. Ezzel az összesen 

241 ezer budapesti lakásban, továbbá 7 ezer közületi, vállalati és intézményi fogyasztónál immár teljes körűen üzemel a fűtés.

A szolgáltatás üzembiztonsága érdekében a FŐTÁV szakemberei már a tavaszi fűtésleállást követően megkezdték a mostani fűtési időszakra való felkészülést. Ennek részeként a BKM tulajdonában lévő hőforrások esetében ellenőrizték a hőtermelő berendezéseket és a tüzelőanyag-ellátó rendszereket. Az ellenőrzéseket követően elvégezték a rendszeres és előírt karbantartásokat, és a szükséges hibajavításokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.