Palágyi Eszter Michelin-csillagos séf tavaly augusztusban, a Nour dubaji desszertvacsoráján döntötte el, hogy a szarvasgomba és az édes desszertvilág találkozásának meghökkentő élményét át szeretné adni vendégeinek is egy különleges torta formájában – írja a Turizmus Online. Az ötlet végül Kecskés Alexandra budaörsi, franciás stílusú Nour desszertműhelyében valósult meg, ahol félévnyi folyamatos tökéletesítés után, nemrégiben mutatkozott be a La Truff’, „Magyarország első luxustortája”. A portál megjegyzi, hogy a luxustorta elnevezés a cég találmánya, és elsősorban az emelt szintű gasztronómia hazai rajongóinak készült, akik ilyet itthon még nem ízlelhettek.
A torta alapja vaníliás tészta, a különböző rétegek pedig erdei gombás piskótából, szarvasgombás fehércsokoládé mousse-ból, szarvasgombás fehércsokoládé ganache-ból (párizsi krém), folyékony karamellből, puffasztottrizs-szemes fehércsokoládéból tevődnek össze, és az egészet krémsajt öleli körül.
A 16 szeletes édesség ára 95 ezer forint, ezért az összegért a vásárlók egyedi kalapdobozt és egy kis aranyporos üvegcsében különleges esszenciát is kapnak.
A két éve nyílt Nour cukrászda nem a hagyományos magyar cukrászati vonulatot képviseli, sokkal inkább egy elegáns enteriőr, szenvedélyes hobbi lenyomata, művészeti törekvésekkel párosulva – fogalmaz a cikk írója, hozzátéve, a sütemények az üzletet megálmodó Kecskés és a Costesből jól ismert Palágyi elképzeléseit tükrözik.
Néhány étel a Nour kínálatából:
A konyha a legizgalmasabb játszótér a Bocuse d’Or-érmes magyar séf szerintDalnoki Bence osztotta meg gondolatait a hihetetlen magyar sikert hozó ételekről. |
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.