BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
20200918 Budapest Magyar Telekom Nyrt.Allee üzlet Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG

A Telekom átverte, a Lidl megtartaná ügyfeleit, a magyaroknak meglepő új kedvencük van – heti összefoglalónk

Az atlétikai vb kezdődik, a háború folytatódik. A Magyar Telekom és Alain Delon pedig egyaránt bajba került.

Ismét mozgalmas héten van túl a világ és Magyarország is. Immár 541. napja tart az orosz–ukrán háború, szombaton pedig kezdetét veszi a régóta várt budapesti atlétikai világbajnokság. Sokakat a sírás kerülgetett a lesújtó GDP-adat miatt. Az augusztus 20-i tűzijáték nincs veszélyben az időjárás miatt, ráadásul Recep Tayyip Erdogan török elnök is érkezik a nemzeti ünnepen. Azonban az elmúlt héten mégsem ezek voltak az olvasók kedvenc témái.

Megint átverte a Telekom az ügyfeleit – megelégelte a hatóság, durva bírságot szabott ki

Mintegy 22 milliós bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal a Magyar Telekom Nyrt.-re – ezt a hatóság jelentette be hétfőn. Az ügy hátterében az áll, hogy az itthon piacvezető távközlési cég megtévesztette a fogyasztókat a kedvezményes mobilnetajánlatával.

20200918 Budapest Magyar Telekom Nyrt.Allee üzlet Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
A GVH tizedszer is lesújtott a Magyar Telekomra.
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A GVH azt is kiemelte, hogy a társaság visszaesőnek számít, mivel tíz év alatt a tizedik fogyasztóvédelmi típusú jogsértését követte el. A befektetőket azonban kevésbé zavarta a jogsértés, mint a versenyhatóságot, a Magyar Telekom részvényárfolyamát nem törte le a büntetésről szóló hír.

A Lidl mostantól az egész országban fél áron adja a pékárut – de van egy kis csavar

Immáron a pékáruk is bekerültek a Lidlnél az országos élelmiszermentő akcióba – közölte a kiskereskedelmi lánc. A Mentsük meg! névre keresztelt program a zöldségek és a gyümölcsök után így további termékekkel bővült. 

Mostantól tehát fél áron lehet megvásárolni az előző napi értékesítésből megmaradt, de még fogyasztható édes és sós pékárukat. A döntés országos, és az összes, mind a 197 Lidl-áruházra vonatkozik.

Szomorú rekord: Ausztria piócaként szívja el a magyar munkaerőt – már Magyarország adja a legtöbb dolgozót az osztrákoknak

Júniusban 124 718 magyar dolgozott Ausztriában – ez derül ki az osztrák társadalombiztosító honlapján megjelent friss adatokból. A foglalkoztatottsági statisztikákat havonta közli az osztrák szervezet, a júniusit néhány hete hozták nyilvánosságra.

Az osztrák piacon megjelent csaknem 125 ezer fős – ez körülbelül megegyezik Győr lakosságával – hazai munkavállalói kör több szempontból is meglepő. Egyrészt ez azt jelenti, hogy Magyarország adja a legtöbb dolgozót Ausztriának, másrészt az ottani gazdaságban dolgozó külföldiek közül immár minden nyolcadik magyar állampolgárságú.

Nem csillapodik a botrány Alain Delon körül

Többek között érzelmi bántalmazásért és a cselekvőképtelenség kihasználásáért perelik Alain Delon házi ápolóját, egyben élettársát a színész gyerekei, amiért Hiromi Rollin évek óta agresszíven manipulálta a színészt, és megpróbálta elszigetelni a családjától, barátaitól.

CANNES, FRANCE - MAY 19, 2019: Alain Delon attends the photocall for Palme D'Or D'Honneur during the 72nd annual Cannes Film Festival
Alain Delon francia színész.
Fotó: Shutterstock

Mindeközben a 87 éves francia sztár árverésre bocsátotta legendás műkincsgyűjteményét, amellyel óriásit kaszált. Párizsban, a Bonhams-Cornette de Saint Cyr cég aukcióján összesen 

több mint nyolcmillió eurót ajánlottak a művekért,

amelyeket tavasz óta New Yorkban, Genfben, Brüsszelben és Hongkongban állítottak ki. Minden tételért vérre menő licitharc folyt, így több esetben a becsült leütési ár dupláját könyvelhették el.

Már nem Azahriah a legtöbbet streamelt magyar előadó, hanem egy ismeretlen

A Spotify és a YouTube heti top 100-as listáinak elemzése után meglepő eredményre derült fény. Jelenleg összességében már nem az Azahriah művésznéven alkotó Baukó Attila, hanem a Nateki fedőnevet használó ismeretlen személy alkotásait hallgatják világszerte.

A legnépszerűbb száma a Playamanéval közös Midnight, amelyet a Spotifyon több mint 170 milliószor, feldolgozott verzióit pedig további 28 millió alkalommal hallgatták meg. A dalhoz készült klipet a YouTube-on 43 milliószor, a feldolgozásait pedig további 10 milliószor tekintették meg 2023 júniusáig. A szám felkerült a szlovák és az ukrán toplistákra is.

A Világgazdaság megszólaltatta Rácz Gergőt, aki elmondta, a könnyűzenei piacon jelenleg mi kell ahhoz, hogy sikeresen el lehessen adni egy dalt.

A leghallgatottabb podcast: jövőre kárpótolhatják a munkavállalókat az idei reálbérveszteségükért

Jogos és indokolt elvárás minden munkavállaló és a szakszervezetek részéről, hogy ha a reálbérek nem is, legalább a reáljövedelmek emelkedjenek idén – mondta a Világgazdaság Bruttó legújabb adásában Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek vezetője, akivel a hamarosan elinduló minimálbér-tárgyalások apropóján beszélgettünk.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.