Idén is több százezer látogató vett részt a Sziget fesztiválon. A szervezők közleményben tudatták, hogy kettő nap is teltházas volt a fesztiválon (egyszerre 90 ezer ember tartózkodhat a fesztivál területén), illetve összesen több mint 420 ezer látogatója volt a Szigetnek.

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

A fesztivál igazgatója, Kádár Tamás elmondta, hogy idén minden korábbinál színesebb volt a fesztivál programja és most már a látványvilágon és a díszítésen sem kellett spórolniuk. Jövőre a Sziget kerek születésnapot ünnepelhet, hiszen a 30. alkalommal rendezik meg a fesztivált, ennek alkalmából pedig már most kedvezményekkel készülnek a szervezők.

Kádár Tamás elmondta, hogy a jubileumi Sziget fesztivál alkalmából 

2023. augusztus 17. este nyolc órától megnyitják a jövő évi eseményre a bérletvásárlást. 

Ettől az időponttól 48 órán keresztül akciósan lehet majd hozzájutni a 2024-es bérletekhez, illetve a VIP bérletekhez. Emellett a fesztivál igazgatója azt is elmondta, hogy jövőre a 21, vagy annál fiatalabb látogatók számára is készülnek majd speciális bérletverzióval.

A jövő évi Sziget fesztivált 2024. augusztus 7–12. között rendezik meg.

Tényleg drága a Sziget? Ennyibe kerül a fesztiválozás a szomszédos országokban

A budapesti Sziget Fesztiválra háromnapos bérletet 280 euróért (vagy 112 ezer forintért) vásárolhatunk. Összehasonlításképp körbenéztünk, a régiós országok hogyan kalkulálnak a helyi jelentősebb fesztiválok bérletáraival.

Nagy vízválasztó volt az idei év a Sziget történetében. Sikerült egy nagyot lépve, a vendégélmény fokozásával újraértelmezni a Sziget életérzést úgy, hogy a fesztivál sokszínű programkínálata is formálódott a hazai és egyre bővülő nemzetközi közönség igényeihez 

– mondta Kádár Tamás.