BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szorul a hurok az energiaitalok körül

A Ficsak is támogatja a forgalmazás szigorítására vonatkozó kezdeményezést.

Rendkívül pozitív lépés és kiemelkedően jó hír minden szülő és egészségügyi szakember számára, hogy a kormány mérlegeli a 18 év alatti fiatalok számára az energiaitalok betiltását – írta a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak). 

Group,Of,Aluminium,Cans,In,Ice,,Cold,Drink.,Top,View.
Fotó: Shutterstock

A szervezet közlése szerint kiemelt prioritás, hogy 

az energiaitalok vásárlása csak 18 éven felülieknek legyen lehetséges, például kizárólag dohányboltokban történő értékesítés által. 

A szervezet felhívta a figyelmet, hogy az energiaitalok „extrém magas koffein- és cukortartalma komoly veszélyt jelenthet a fiatalabb generáció számára”. Így továbbra is elkötelezettek abban, hogy korlátozzák az ezekhez a termékekhez való hozzáférhetőséget. 

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy az energiaitalok vásárlásának és fogyasztásának 18 éves kor alatti betiltását javasolja Hollik István és Nacsa Lőrinc, a kormánypárti frakciószövetség két képviselője. A politikusok közlése szerint az elmúlt négy esztendőben a mentőszolgálat évente átlagosan száz esetben látott el 18 év alatti gyereket energiaital fogyasztása miatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.