BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Most érkezett: kigyulladt egy közkedvelt angol turistalátványosság – videó

A közösségi médiában elterjedt képeken és videókon az látható, hogy lángok csapnak fel a Blackpool Tower óriási fémszerkezetének a tetején. A rendőrség később feltárta, hogy valójában csak narancssárga háló, amelyet a szél fúj.

Tűz ütött ki a Blackpool Towernél, lefilmezték, hogy az ikonikus építmény tetején lángok csapnak fel. A Lancashire Fire & Rescue Service közleményében a következőket nyilatkozta: hat tűzoltóautó, egy dróncsapat és egy kötélmentő csapat vesz részt a blackpooli Promenade-on kitört tűz eloltásában.  A rendőrség később feltárta, hogy a vélt „lángok” látványát valójában egy narancssárga háló okozta, amelyet a szél fújt.

Blackpool,england,11th,December,2019:,Deprived,Area,Of,Blackpool,Near,To
Fotó: Ian Walsh

Kérjük, maradjanak távol a területtől. A dróncsapat bevetésen van, ezért kérjük, ne repítsen drónokat a területen, mert akadályozhatja a sürgősségi műveleteket

– közölték a tűzoltok korábban.

A Sky News cikke megemlíti: a közösségi médiában elterjedt képeken és videókon az látható, hogy lángok csapnak fel az óriási fémszerkezet tetején. Később közzétett cikkükben pedig a rendőrség vizsgálatának eredményét is közölték, miszerint nagyon félreérthető látványról volt szó, de tűz nem ütött ki a turistalátányosságban.

A tűzoltóság jelentős fennakadásokra figyelmeztetett a környéken, miközben a 19. századi turistalátványosságnál keletkezett tüzet próbálják eloltani. A Blackpool-torony 1894-ben nyílt meg a nagyközönség előtt, és körülbelül 158 méter magas.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.