BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Teenagers,Playing,Video,Games,At,Home

Az Electronic Arts töröl egy Star Wars játékot és kirúg több száz munkavállalót

Az Electronic Arts lépése rávilágít a videójáték-ipar lassulására: a piac tavaly mindössze egy százalékkal nőtt, az elemzők szerint az idei év során sem lesz nagyobb az ütem az infláció miatt.

Az Electronic Arts (EA) a munkaerő 5 százalékát, 670 embert rúg ki a változó vásárlói igényekre és a vállalat újrafókuszálására hivatkozva. A cég a költségcsökkentés jegyében bezárja a Ridgeline Games nevű stúdiót, és több játék fejlesztését leállítja. A Mashable információi szerint az EA törölte a Mandalórin alapuló Star Wars-akciójátékát, valamint több irodáját is eladja.

Teenagers,Playing,Video,Games,At,Home
Fotó: Shutterstock

Az Electronic Arts  lépése rávilágít a videójáték-ipar lassulására: a piac tavaly mindössze 1 százalékkal nőtt, az elemzők szerint az idei év során sem lesz nagyobb az ütem az infláció miatt. A vásárlók alaposan megfontolják, hogy mire költsenek. A vállalatok leépítéseket jelentettek be, valamint projekteket törölnek vagy halasztanak el. A héten a Sony közölte, hogy 900 munkavállalót bocsát el.

A Microsoft a múlt hónapban jelentette be, hogy mintegy 1900 játékstúdiónál dolgozó alkalmazottat rúg ki, míg a mobiljátékokra koncentráló Playtika 300-400 embertől köszönt el. Tavaly a videójáték-iparban összesen 9 ezer embert építettek le, idén januárban és februárban már 8 ezret. A kirúgások általánosságban sújtják a tech szektort, és az eddig mindig stabilan növekedő videójátékos szegmens sem ússza meg.

Az EA tavaly azzal került a hírekbe, hogy befejezte harmincéves együttműködését a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséggél (FIFA), ezért FC 24 néven érkezett focis játékuk. A 2023-ig jól működő partnerség azért szakadt meg, mert a FIFA az eddigi 150 millió dolláros licencdíjnak a dupláját követelte, az EA azonban erre nem volt hajlandó.

Afrikában látja a PlayStation jövőjét a Sony – egymilliárd dollár a tét a helyi videójáték-piacon

Afrikában próbál szerencsét a Sony, a japán játékipari óriás egy dél-afrikai befektetésen keresztül erősítene a kontinensen a PlayStation konzolokkal, kiaknázva a gyorsan bővülő, idén várhatóan egymilliárd dollárra hízó afrikai videójáték-piac kínálta lehetőségeket. Afrikában számos játékos még a „szürke” piacon vásárol konzolokat, vagyis olyan kereskedőktől, akik a tengerentúlról hozzák be továbbértékesítési céllal a játékgépeket.

 


 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.