Extra

Itt a tavasz vége: hétvégén megjön az igazi nyár

Ezen a héten még felhős, kissé szeles idő lesz, elszórtan záporokkal. A hétvégéhez közeledve egyre melegebb lesz, a hétvégén már 27 fokot is mérhetünk. A jövő héten pedig alulról karolhatja a 30 fokot a hőmérő higanyszála.

A borongós, záporos reggel után átmenetileg csökken a felhőzet, többórás napsütés valószínű. Később északnyugat felől újabb felhősödés kezdődik, és estétől ismét kialakulhat zápor az északnyugati tájakon – írta a Köpönyeg.hu.

Budapest,,Hungary,-,The,Famous,Buda,Castle,Royal,Palace,On
Itt a tavasz vége: hétvégén megjön a nyár
Fotó: Shutterstock

Csütörtök a napsütés és az eső váltogatja egymást

A borongós, záporos reggel után átmenetileg csökken a felhőzet, többórás napsütés valószínű. Később északnyugat felől újabb felhősödés kezdődik, és estétől ismét kialakulhat zápor az északnyugati tájakon. Élénk lesz az nyugati szél. 17-22 fok várható.

Pénteken az élénk szél mellett fokozatosan melegszik majd az idő

Változóan felhős időre van kilátás, főleg reggelig fordul elő zápor. A nyugatias szél élénk marad. 20-22 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.

A hétvégére feloszlanak a felhők és feltekerik a hőmérsékletet

Egész hétvégén sok napsütés valószínű fátyolfelhőkkel. Nem lesz csapadék. Tovább melegszik az idő, így visszatér a nyárias meleg: szombaton 25, vasárnap már 27 fok körül alakulhat a hőmérséklet. A délies szél élénk lesz.

Jövő héttől itt a nyár

Marad a fátyolfelhők szűrte napos, száraz, nyárias idő. 

24-29 fokos meleg lesz.

 

Kelebián több mint 30 fok volt

Kelebián 30,2 Celsius-fok volt hétfőn kora délután, ez pedig azt jelenti, hogy idén április 1-jén volt az első hőségnap – közölte közösségi oldaláén a HungaroMet Zrt. Mint írták: az előzetes adatok alapján jócskán megdőlt az erre a napra vonatkozó melegrekord, és máris megvan 2024-ben az első hőségnap. Hőségnapnak azt nevezik, amikor a hőmérséklet csúcsértéke meghaladja a 30 Celsius-fokot.

 

 

nyár meteorológus felhőzet
Kapcsolódó cikkek