BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Esőzés: áradnak a folyók Németországban

A németországi Saar-vidéken áradásokat okoznak a heves esőzések.

Komoly áradásokat okoznak a heves esőzések a délnyugat-németországi Saar-vidéken. Szombat hajnali híradások szerint az elmúlt 24 órában négyzetméterenként 100 liter csapadék hullott a térségben.

Hong Kong Labour Day Holiday

eső
idő
időjárás
Fotó: NurPhoto via AFP

A folyók vízszintje különösen a neunkircheni, a saarpfalzi és a saarbrückeni térségben emelkedik gyorsan, egy átszakadt gát miatt Ottweiler óvárosa teljesen víz alá került.

Az árvízveszély miatt a Trier-Saarburg körzetben elővigyázatosságból 220 embert evakuáltak. Saarbrücken egyes részein áramkimaradások voltak. A német belügyminisztérium tájékoztatása szerint az esőzésekkel, illetve az áradásokkal összefüggésben nem sérült meg senki. A német meteorológiai szolgálat szombat estig folytatódó heves esőzésekre figyelmeztet, különösen a Rajnától nyugatra eső területeken. Ezután az eső fokozatosan alábbhagy.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.