BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minden idők legdrágább filmje lehet Brad Pitt Forma-1-es mozija

Brad Pitt egyelőre cím nélküli Forma–1-es filmjének költségvetése meghaladja a 300 millió dollárt. Lewis Hamilton magát alakítja a Pitt által fémjelzett filmben, de a pilóta producerként is szerepet vállalt.

A Brad Pitt főszereplésével és Joseph Kosinski által rendezett cím nélküli Forma–1-ről szóló mozi költségvetése már meghaladta a 300 millió dollárt, így az egyik legdrágább film, amit valaha készítettek – írta az ESPN.

Brad Pitt

Forma-1

film
mozi
Brad Pitt és a film témája is garancia arra, hogy a film nagyot nem bukhat / Fotó: AFP

A Top Gun: Maverick rendezőjének új filmje igazi sztárparádé lesz: Brad Pitt mellett a szintén Oscar-díjas Javier Bardem is fontos szerepet fog játszani, de fel fog tűnni a többszörös világbajnok Lewis Hamilton, aki egyébként az alkotás egyik producere is. A film az Apple TV gyártásában készül, így nem kizárt, hogy a Megfojtott virágok példáját látva moziban is kap bemutatót.

A magas költségvetést több minden is indokolja.

  • A színészek és forgatókönyvírók sztrájkra pont a forgatáskor kezdődött. A sztrájk 118 napig tartott, és csak 2023 végén ért véget, és sok késést valamint kötbérből adódó költséget okozott a készítőknek.
  • A film tényleges Forma–1-es versenyautókat használ. Az F1 Chronicle szerint egy F1-es autó elkészítésének költsége 10-15 millió dollár körül mozoghat.
  • A rendező nem CGI-jal akarja felvenni az autóversenyzős jeleneteket, ráadásul azokat a színészek fogják vezetni. Az autók megvásárlásán túl a sztárok betanítása, a biztonsági intézkedéseknek és biztosítások a költsége is magas.

Pitt kiöregedő pilótát alakít

Brad Pitt karaktere egy Sonny Hayes nevű Forma–1-es pilóta, aki a kilencvenes években balesetet szenvedett, emiatt visszavonult. Ám felkeresi régi csapattársa (Javier Bardem), aki egy gyengébb istálló vezetését kapta meg. A másik pilóta pedig egy ígéretes tehetség (Damson Idris), akinek tanítását a Pitt által alakított versenyzőre akarja bízni.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.