BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
 Xreal startup Beam Pro

Az Xreal startup Beam Pro készüléke vezetékkel csatlakozik okosszemüveghez és kiterjesztett valósággal 3D-s képet biztosít.

Erős versenytársat kapott az Apple Vision Pro a Beam Próval

Nemsokára 3D-ben lehet mozizni és játékot játszani a Google Play Áruház alkalmazásaiban. A Beam Pro ugyanis okosszemüveghez csatlakozik, és kiterjesztett valósággal 3D-s képet biztosít.

Heteken belül három dimenzióban is megtekinthetők a Google Play Áruház alkalmazásaiban található játékok és filmek egy új, androidos mobileszközön, a Beam Prón keresztül – adta hírül a CNBC az Xreal startup közleménye alapján.

 Xreal startup Beam Pro

Az Xreal startup Beam Pro készüléke vezetékkel csatlakozik okosszemüveghez és kiterjesztett valósággal 3D-s képet biztosít.
Az Xreal startup Beam Pro készüléke vezetékkel csatlakozik egy okosszemüveghez, és kiterjesztett valósággal 3D-s képet biztosít / Fotó: Xreal

A cég legújabb terméke a Beam Pro, amely egy olyan, okostelefonhoz hasonló eszköz, amely okosszemüveghez vezetékkel csatlakoztatható. A kütyü összekapcsolja a headsetet a Google Play Áruház-alkalmazásokkal, beleértve a játékhoz, filmek streameléséhez és közösségi médiához szükséges appokat. A készülék ezután 

a digitális képeket összeveti a valós megjelenéssel, és kiterjesztett valóságot hoz létre, így az okosszemüveget viselő azt tapasztalja, mintha egy 3D-s virtuális térben lenne.

A Beam Pro ezt úgy éri el, hogy két kamerájával képeket és videókat rögzít, amelyeket az okosszemüveg három dimenzióban jelenít meg. A kütyü a képmegjelenítéshez az Nvidia CloudXR technológiát használja, a számításokhoz pedig a Qualcomm Snapdragon csipjét.

A Beam Prót augusztustól árusítják, az induló ára az Egyesült Államokban 199 dollár (73 ezer forint) lesz.

Az Xreal korábban már több okosszemüveggel előrukkolt, köztük olyanokkal, amelyek a kategóriában könnyűnek számítanak a maguk 72 grammjával. 

Az IDC Research szerint 2023-ban az Xreal rendelkezett a legnagyobb piaci részesedéssel a globális AR headsetek terén. A cég a 2017-es indulása óta 400 ezer okosszemüveget értékesített.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.