BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Svájcban a heves esőzések tönkretettek egy forgalmas autópályát, több ember eltűnt

Egyelőre még nem világos, hogy meddig lesz lezárva Svájcban az A13-as autópálya, amelyből a heves vihar következtében mintegy 200 méter kiszakadt. Az extrém időjárás miatt bekövetkezett földcsuszamlás összesen négy embert temetett el, eddig egy nőt élve találtak meg.

A pénteki és szombati viharok során súlyosan megrongálódott Svájcban az A13-as autópálya, amely az ország északkeleti részétől a déli Ticino kantonig tart. Nem világos, mennyi ideig tart a károk helyreállítása.

Az  árvíz mintegy 200 métert kiszakított az A13-as autópályából / Fotó: Michael Buholzer

A hatalmas zivatarok és esőzések okozta földcsuszamlás és árvíz mintegy 200 métert kiszakított az A13-as autópályából – olvasható a Swissinfo oldalon. 

A szövetségi kormány szerint a javításokat hétfőn kezdik meg, egyelőre még nem világos, hogy meddig lesz lezárva az autópálya. 

„Még nem tudtuk alaposan megvizsgálni a kár mértékét” – mondta az útügyi hivatal szóvivője.  

A több hétig, sőt hónapokig tartó bezárásnak súlyos következményei lehetnek, vizsgálják, hogy az A13-as autópályán történt károk miatt át kell-e állniuk a nyaralóknak a vasúti közlekedésre.

A péntek esti, Graubünden kantonban történt földcsuszamlás több házat érintett, a rendőrség becslése szerint összesen négy ember szorult a törmelékek alá. Három embert továbbra is keresnek, egy nőt élve találtak meg szombaton délelőtt.

A veszély még nem múlt el, a hatóságok arra figyelmeztették a lakosságot, hogy ne tartózkodjanak házaik alsó részében, különösen a pincében, ne közelítsék meg az áradó folyókat, és ne parkoljanak a hidakon. Emellett biztonsági okokból azt is ajánlották, hogy közelről ne fotózzák vagy filmezzék az áradást.

A szélsőséges időjárás Magyarországot sem kerülte el, több ház is lakhatatlanná vált az éjszaka folyamán a Dunától keletre átvonuló vihar okozta károk miatt. Reggelig országszerte 240 tűzoltói beavatkozásra volt szükség, jellemzően Csongrád-Csanád, Békés, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Borsod és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében.



 

 

 

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.