BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
VICE-VERSA 2 - INSIDE OUT 2 (2024)

Elképesztő magasságokba tör az Agymanók 2., köröket ver a Dűnére

Az Agymanók folytatása hamar átlépte az egymilliárd dolláros bevételi álomhatárt. Már az első Agymanók film is okkal lett népszerű, folytatása viszont jól alkalmazta a „több, látványosabb, hosszabb” taktikát – ez a bevételen látszik a legjobban.

Soha nem látott gyorsasággal hódította meg a mozikat az Agymanók 2., minden valaha volt animációs filmnél gyorsabban lépte át az egymilliárd dolláros bevételi álomhatárt. Ez önmagában is szép teljesítmény, viszont 2024-ben ez az első olyan nagyjátékfilm, ami ilyen magas bevételre tett szert, ezt sajnos még a Dűne: Második résznek sem sikerült elérnie.

VICE-VERSA 2 - INSIDE OUT 2 (2024), Agymanók 2.
Elképesztő magasságokba tör az Agymanók 2., köröket ver a Dűnére / Fotó: Collection ChristopheL via AFP

Az Agymanók 2. június 13-án debütált a magyar mozikban és ahogy itthon, úgy az Egyesült Államokban és más országokban is rögtön nézői és bevételi rekordokat döntött. Az animációs film már a nyitó hétvégéjén 150 millió dollárt zsebelt be az amerikai kasszáknál, azóta pedig töretlen a népszerűsége. Nem csoda, ugyanis

a film egyszerre szórakoztató a felnőtt és a gyerek közönségnek is,

tehát jóval nagyobbak a jegyeladások, mint egy keményvonalas sci-fi esetében – írja a The Independent. Kétség sem fért hozzá, hogy a folytatás meg fogja előzni az első film bevételeit, de a kimagaslóan pozitív kritikák és nézői visszajelzések nem hagyták kiesni a mozit a körforgásból. Az Agymanók 2. egyike annak a 11 animációs filmnek, melyek több mint egymilliárd dollárt termeltek, így a filmek olyan közönség kedvencekhez csatlakozott, mint A hihetetlen család 2., a Szenilla nyomában, a Jégvarázs és annak folytatása, valamint az utolsó két Toy Story.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.