BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Olyan elektromos cigarettát hoznának forgalomba, ami nem kapcsol be kiskorúak kezében

Kizárólag felnőttek által használható elektromos cigarettát hozna forgalomba a BAT csoport amerikai leányvállalata. A Vuse Pro füstmentes készülék egy applikációval a Vuse Pro Endsszel kapcsolódik össze. Az app egy külső szolgáltatón keresztül ellenőrzi a felhasználó életkorát, az elektromos cigaretta így csak nagykorúak kezében lesz működőképes.

Kiskorúak kezében használhatatlan elektromos cigarettát hoznának forgalomba az Egyesült Államokban. Az új technológia dokumentációját az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságához (FDA) nyújtották be engedélyeztetésre. A RJ Reynolds Vapor Company (a BAT csoport amerikai leányvállalata) a Vuse Pro eszköz engedélyezését kérte az USA-ban, ami egy kizárólag nagykorúak kezében működő füstmentes dohánytermék.

Female,With,An,Electronic,Cigarette
elektromos cigarette
vuse pro ends
füstmentes dohányipari termék
dohánytermék
vape
A Reynolds új Vuse Pro terméke csak nagykorú felhasználó kezében működőképes, így a kiskorúak nem használhatják / Fotó: Shutterstock

A Vuse Pro lényege, hogy az eszköz egy mobiltelefonos alkalmazással, a Vuse Pro Ends-el kapcsolódik össze – olvasható a Reynolds honlapján

Az applikáció ellenőrzi a felhasználó életkorát, ha az illető betöltötte a dohányzáshoz szükséges korhatárt, akkor feloldja az eszközt. 

Ez lehetővé teszi, hogy a Vuse Pro-t csak nagykorúak használhatják. Az életkort egy külső szolgáltató ellenőrzi, hogy a rendszert ne lehessen átverni.

Az app olyan lehetősége is tartalmaz, mint a készülék automatikus zárolása vagy közelségzár. Ez utóbbinak lényege, hogy az elektromos cigaretta csak akkor használható, ha regisztrált mobil a közelében van.

A Reynolds kutatásért és fejlesztésért felelős alelnöke elmondta, hogy a vállalat rendkívül fontosnak tartja a kiskorúak védelmét.

Nem akarjuk, hogy a termékeink kiskorúak kezébe kerüljenek. A Vuse Pro Ends platform olyan megoldást kínál, ami korlátozza a hozzáférést, hogy kizárólag nagykorúak használhassák az eszközt 

– mondta Tim Nestor.

A technológia velejárója, hogy a Vuse Pro kizárólag a hozzá tartozó Vuse Pro kapszulákkal működik. Ezek a kapszulák tartalmazzák azt az ízesített, nikotintartalmú folyadékot, amit a készülék gőzzé alakít. A felhasználó ezt a gőzt szívja, vagyis az eszköz égésmentesen működik.

A Reynolds az engedélyeztetési eljáráshoz majdnem 80 ezer oldalnyi tudományos dokumentációt, illetve 97 tanulmányt csatolt.

Nyerésre állnak a svédek a dohányzás elleni háborúban – de mire várnak a többiek?

A svéd kormány beváltotta korábbi ígéretét, miután 20 százalékkal csökkenti a snüssz és 9 százalékkal megemeli a hagyományos cigaretták jövedéki adóját. Ettől az intézkedéstől a szakemberek azt várják, hogy Svédország gyakorlatilag füstmentessé váljon. Bár az eredmények önmagukért beszélnek – a dohányzási arány alig haladja meg náluk az 5 százalékot –, a skandinávok alternatív dohányterméke továbbra is tiltott az Európai Unióban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.