BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Érezték? Földrengés volt a Balatonnál

Kedden késő este, még éjfél előtt észlelték Siófok környékén, Kilitinél a földmozgást, mely ijedtséget keltett a környező települések lakóinak körében a közösségi oldalon.

Földrengés volt a Somogy vármegyei Balatonkiliti határában kedden 23:27-kor – közölte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma szerdára virradó éjszaka. Mint írták, a 2,1 magnitúdójú földmozgást a lakosság is érzékelte Siófokon és Balatonföldváron is. 

A,Tree-covered,View,Of,Siófok,On,The,South,Shore,Of
Fotó: Shutterstock

A jelenségről a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium is beszámolt a Facebookon. A 2,1-es magnitúdójú földrengés epicentrumát piros ikon jelöli a térképen. 

Obszervatóriumunkba Siófokról és Balatonföldvárról is érkezett bejelentés, így többen is érezték a földmozgást, de károk nem keletkeztek. 

A második ábrán a tihanyi szeizmológiai állomásunk regisztrátuma látható.

Más is érezte a remegést? Kb. 10 perce nagy dörgésszerű hang, és a házunk végig remegett. 

– olvasható egy siófoki Facebook-csoportban az egyik poszt. A kommentelők Kőröshegytől Balatonendrédig érzékelték a hanggal járó földrengést

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.