BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Érkeznek a zivatarok - itt fognak lecsapni

A zivatarok környezetében szélerősödés, néhol nyugaton, délnyugaton felhőszakadás is előfordulhat.

Ma késő estig a Dunántúlon egy-egy zivatar kialakulhat, késő estétől, éjféltől, szombat délig nagyobb valószínűséggel a Dunántúl délnyugati felében fordulhatnak elő zivatarok a nagyobb területen képződő intenzívebb záporok mellett – közölte a HunagroMet. 

Lightning,Comes,With,A,Storm.
Fotó: Tan_supa

A zivatarok környezetében szélerősödés, néhol nyugaton, délnyugaton felhőszakadás is előfordulhat. Elsősorban nyugaton, délnyugaton a 24 órás csapadékösszeg területi átlagban elérheti vagy meghaladhatja 20 mm-t, várhatóan a nyugati, délnyugati határ közelében egy-egy helyen lokálisan 50 mm feletti csapadékra is van esély.

Szombaton déltől, éjfélig eleinte délnyugaton, majd délen, délkeleten is (elsősorban a határ közelében) alakulhatnak ki helyenként zivatarok a záporos csapadék mellett, szélerősödés (50-65 km/h), intenzív csapadék (15-25 mm) kíséretében. Egy-egy helyen felhőszakadás is előfordulhat eleinte délnyugaton (lok. csapadék > 30-40 mm), majd napközben, este egyre inkább a déli, délkeleti határ közelében (lok. csapadék > 25 mm).

A Koponyeg.hu előrejelzése szerint, délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon szórványosan várható eső, zápor, zivatar. Északkelet felé haladva csökken a csapadék esélye.

  • Szombat
    Délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon szórványosan várható eső, zápor, zivatar. Északkelet felé haladva csökken a csapadék esélye. 27 és 34 fok között változik a csúcsérték, a csapadékosabb délnyugaton lesz a leghűvösebb. Az északkeleti szél megélénkülhet.
  • Vasárnap
    Sok napsütésre, igazi strandidőre számíthatunk. Esetleg keleten fordulhat elő nyári csapadék. 30 és 35 fok között alakul a hőmérséklet.
  • Hétfő
    Északnyugat felől gyakran megnövekszik a gomolyfelhőzet (a sok napsütés mellett), és elszórtan záporok, zivatarok is előfordulnak. 33-34 fokos hőség valószínű. Az ÉNy-i szél megélénkül.
  • Kedd és szerda
    A sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, és mindkét nap elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Az északnyugati szél élénk marad. 30-31 fok körül szelídül a kánikula.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.