BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Alain Delon búcsúztatása zárt körben zajlik, megtiltották a fotózást

A 88 éves korában elhuny színészt végakarata szerint szűk családi körben helyezik végső nyugalomra. A szertartáson egy gondosan kiválasztott, 40 fős gyászoló csoport is részt vehet, de megtiltották nekik, hogy fotókat készítsenek. A helyi prefektúra megtiltotta, hogy repülőgépek és drónok repüljenek az ingatlan felett.

Vidéki birtokán helyezik végső nyugalomra a francia színészóriást, szűk családi körben, ahogy ezt kérte. Az elmúlt időszakban egymással sokat vitázó gyermekei tiszteletben tartották apjuk akaratát. Így Alain Delont szombaton Douchy városkában temetik el, a birtok kápolnájában lesz a nyughelye.  

Alain Delon gyermekei teljesítik a művész akaratát, zárt körben búcsúztatják / Fotó: AFP

Néhány vendég azonban részt vehet a szertartáson, egy gondosan kiválasztott, 40 fős gyászoló csoportot hívtak meg, de megtiltották nekik, hogy fotózzanak a búcsúztatón. A 88 éves korában elhunyt színész kifejezetten kérte, hogy ne legyen állami tiszteletadás, és ragaszkodott hozzá, hogy úgy temessék el, „mint bárki mást” – írja a The Guardian.  

A 300 hektáros birtokot még a 70-es években vásárolta, rengeteg energiával építette, szeretett kutyái számára kialakított egy temetőt. Delon azt kérte, hogy legutolsó kutyáját, a Loubo nevű belga malinois-t temessék el vele. 

Az állatvédők tiltakozása után a színész három gyermeke, Anthony, Anouchka és Alain-Fabien beleegyezett, hogy a családban maradjon a kutya. Az még nem derült ki, ki fog gondoskodni az állatról, és hogyan egyeznek meg a nyilvánosan is rengeteget veszekedő testvérek. 

Alain Delon temetése katolikus szertartás lesz

Delon búcsúztató misét is kért, amelyet a színész régi barátja Jean-Michel Di Falco katolikus pap celebrál. Di Falco temette el Delon nagy szerelmét, Mireille Darc színésznőt, aki 1968 és 1983 között élt a sztárral, és akit „életem szerelmének” nevezett. De számos más neves személyiség temetésén is segédkezett az idős pap, többek között 2020-ban Valéry Giscard d’Estaing volt elnök temetésén.

Delon a betegsége előtt sokat járt ki a birtokról a városkába, ismerték a helyiek, de miután 2019-ben agyvérzést kapott – és 2022-ben lassan fejlődő limfómát diagnosztizáltak nála – az utóbbi években visszavonultan élt. 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.