BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Alain Delon 1935-2024 French Actor Northfoto Represented by ZUMA Press, Inc

Alain Delon temetésén zuhogott az eső, de a rajongói elénekelték legendás slágerét

Szombaton, 16.00 órakor kezdődött a francia művész temetési szertartása. Sok rajongó zarándokolt el a birtok kapujához virágokkal, hogy búcsút vegyen Alain Delontól, ha nem is együtt a családdal és a néhány meghívott vendéggel. A szertartás ugyanis szigorúan zárt körű volt, de a családtagok kimentek köszönteni a birtok előtt várakozó rajongókat. Az időjárás nem volt kegyes, eleredt az eső a gyászmise alatt.

Napok óta gyülekeznek a rajongók Alain Delon douchyi birtokának kapuja előtt, hegyekben állnak már a virágcsokrok, melyekkel leróják kegyeletüket az emberek a legendás francia színész előtt. A kapu előtt emlékkönyveket helyeztek el, hogy a gyászolók leírhassák gondolataikat. 

rajongók virágai Delon háza előtt Northfoto
Alain Delon háza előtt hegyekben állnak az emlékezők virágai / Fotó: Northfoto  Stéphanie Grossetete / Panoramic / Bestimage

A koporsó egy konvojban érkezett a birtokra, a 16.00 órakor kezdődő szertartásra – írja a Paris Match. Dél körül megérkezett Di Falco atya, aki a katolikus szertartás szerinti búcsúztatást celebrálta. Delon sosem titkolta, hogy hívő ember, bár 2018-ban egy interjúban úgy fogalmazott: „Kevésbé vagyok az, mint fiatalon. Nem igazán hiszek Istenben, de Mária a szenvedélyem.”

  • Alain Delon 2024. augusztus 17-ről 18-ra virradó éjjel halt meg otthonában. Több éve beteg volt és legyengült.
  • A színész diszkrét temetést akart, távol a kíváncsiskodó szemektől, douchyi birtokán.
  • A nagyon korlátozott vendéglistát három gyermeke, Anouchka, Alain-Fabien és Anthony közösen állította össze.

Anthony és Alain-Fabien – vagy ahogy a franciák hívják őket –, a szamuráj két fia kimentek a kapu elé, hogy találkozzanak apjuk tisztelőivel. A temetésre a családtagokon kívül megérkezett a család barátja, Paul Belmondo, a másik nagy ikon fia. Ott volt Alyson Le Borges, Anthony Delon legnagyobb lánya, sokáig eltitkolt gyermeke, akit csak 16 éves korában ismert meg az apja. A vendégek között megjelentek a francia televízió és filmipar személyiségei, Alain Delon vagyonkezelője, valamint az egyik ápolónője és egy korábbi testőre is.

Két politikust hívtak meg a temetésre, Rachida Dati volt kulturális minisztert és a jobboldali politikust, Valérie Pécresst, akit Alain Delon különösen csodált. Többször támogatta őt a jobboldali előválasztásokon, 2022-ben és elnökválasztási kampánya során is. Közben eleredt az eső, a kapu előtt várakozó rajongók elénekelték Delon és Dalida örökzöldjét, a Paroles mots című dalt, ezzel tisztelegve a művész előtt. 

A gyászbeszédben Delo Di Falco atya beszélt Delonnak a valláshoz fűződő ellentmondásos kapcsolatáról, arról, hogy várta a halált, valamint arról, hogy a franciák megőrzik majd szívükben a művészt. 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.