BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ez keserítette meg Alain Delon utolsó hónapjait

A színészlegenda utolsó egy éve perektől és veszekedésektől volt hangos. Alain Delon családja nem nézte jó szemmel ápolója és élettársa viselkedését, a színész pedig perrel válaszolt családja vádjaira.

A francia film aranykorszakának egyik legnagyobb sztárja, Alain Delon vasárnap douchyi otthonában hunyt el, utolsó hónapjai azonban nem mondhatók békésnek. Egy évvel korábban a színész azzal került a figyelem középpontjába, hogy házi ápolóját és élettársát, Hiromi Rollint beperelte családja, mondván, hogy évekig manipulálta Delont. Később a színész visszaperelte családját, míg végül gyámság alá helyezték, a helyzetén pedig az sem segített, hogy több tucat lőfegyvert foglaltak le otthonában.

Alain Delon
Ez keserítette meg Alain Delon utolsó hónapjait / Fotó: AFP

Családi viszály a szeretővel

A színész gyermekei azt állították, hogy 2019 óta Hiromi Rollin egyre agresszívebben lép fel mind az apjuk, mind a további családtagok ellen, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a férfit elszigetelje a környezetétől, és teljesen a befolyása alá vonja. Rollin és Alain Delon 1992-ben, a Casanova visszatér című film forgatása során ismerkedtek meg, ahol a nő segédrendezőként dolgozott, majd a férfi több későbbi filmjében is részt vett.

A vád szerint a nő viselkedése az utóbbi időben változott meg: manipulációval és fenyegetésekkel izolálta a színészt.

Minderre Delon azzal válaszolt, hogy jogi eljárást indított fia, Anthony ellen, miután az egy francia magazinnak arról beszélt, könnyen lehet, hogy a 2023-as volt apja utolsó karácsonya, és nehezen fogadja el törékeny egészségét. A színész kifejtette, hogy nem állhatja fia agresszivitását, mellyel folyton azt kívánja vele érzékeltetni, hogy szenilis.

Gyámság és további korlátozások

Végül idén januárban a dél-párizsi régió egyik bíróságának gyámbírója jogi képviselőt rendelt ki a 88 éves színész mellé „orvosi ellátása” és az ellátó kiválasztására. A gyámbíró január 25-i végzése megállapította, hogy „Alain Delon három gyermeke között nézeteltérés van, különös tekintettel az orvosi ellátására” és a „gondozásával megbízott” gondozókkal kapcsolatban. A viszály annyira elfajult, hogy a januárban kirendelt gyám megkérte a testvéreket, ne a nyilvánosság előtt vitassák meg bajos ügyeiket.

Március elején állapodtak meg a testvérek abban, hogy kérik a bíróságtól apjuk megerősített felügyeletét, amit április 4-én a montargis-i bíróság jóvá is hagyott. Az intézkedés szerint 

kurátort neveztek ki Alain Delon pénzügyeinek irányítására, vagyonának kezelésére, többé egyedül nem rendelkezhetett ezekben az ügyekben.

Anthony Delon szerint apjuk végrendeletében kikötötte, hogy lánya, Anouchka örökli a vagyona felét, két fia pedig egy-egy negyedet. A nyilvánosság előtt a színész gyakran részesítette előnyben a lányát a fiaival szemben.

Kínos fegyverlefoglalás

A gyermekei közt kirobbant viszály rendezése érdekében kirendelt gyámügyi bíró Delonnál járva észrevette, hogy a színésznek lőfegyverei vannak

Hetvenkét lőfegyvert és több mint háromezer lőszert foglaltak le Delon, a francia filmsztár douchyi otthonában,

az ügyben eljáró ügyész közleményében kiemelte, hogy Delonnak nem volt fegyvertartási engedélye. Delonnál járva az is kiderült, hogy saját lőtérrel is rendelkezik. Korábban is ismert volt arról, hogy nagy kedvelője és gyűjtője a fegyvereknek, a megtalált darabok azért keltettek meglepetést, mert 2014-ben elárverezte a fegyvergyűjteményét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.