BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Beigazolták a vádat, amely sok multi termékét érte már – az osztrák Fanta sem olyan, mint a magyar

Nem csak az olasz, de az osztrák Fanta is kissé más a Magyarországon kaphatóhoz képest. A magyar Fanta édesebb az ausztriai boltokban kaphatónál.

Sokszor éri a multinacionális vállalatokat a vád, hogy Magyarországra más beltartalommal készítik a termékeiket. Néhány hete nagy port kavart, hogy az olasz Fanta gyümölcstartalma több mint duplája a hazánkban kapható társánál.

coca-cola
fanta
Az osztrák Fanta sem olyan, mint a magyar / Fotó: Shutterstock

A Mindmegette most utánajárt, hogy vajon van-e eltérés az osztrák és a magyar Fanta között. Mint kiderült, van, mégpedig a cukortartalmában. Évekkel ezelőtt kapta fel a média, hogy a Magyarországon értékesített termékekbe több cukrot tesznek a gyártók, mint amelyeket a nyugat-európai piacokra szánnak. Emiatt akkor az illetékes magyar hatóság vizsgálatot indított. A tavasszal pedig egy szakértő jelentette ki, hogy sokszor rosszabb a minősége a magyar boltokban árult élelmiszernek, mint Nyugat-Európában.

A részletes termékösszehasonlítást a lenti videóban láthatják.

Fanta-sztori - az olaszoknál erős a narancslobbi?

A kettős minőség fogalomköre a Fanta ürügyén régi téma itthon és unióban is. Van a hazai törvényalkotónak mozgásterük, hogy szigorítsanak helyi szinten a szabályokon.

@mindmegette.hu A Fanta íze és összetétele országonként eltérő lehet. Nemcsak a narancstartalom, de a felhasznált édesítőszer is különbözhet, sőt akár a palack is, amibe beletöltik az üdítőt. Összehasonlítottuk, miben tér el egymástól az osztrák és a magyar Fanta. Akadtak különbségek. #fanta #narancs #narancstartalom #ausztria #magyarország🇭🇺 #termékteszt #mindmegette ♬ eredeti hang – Mindmegette.hu - Mindmegette.hu

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.