BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Liam and Noel Gallagher fuel rumours of British rock band Oasis reunion after fifteen years

Kitört a balhé az Oasis rajongói és egy szállodalánc között

Miután az Oasis bejelentette, hogy újra összeáll, valamint, azt, hogy mikor és hol koncertezik, a luxushotelek törölték a brit zenekar fellépésének idejére szóló foglalásokat és háromszor magasabb áron kínálták fel újra a szálláshelyeket. Az érintett szállodalánc szerint ez pusztán véletlen, nem szándékosság áll a háttérben.

Egy manchesteri hotelláncot azzal vádoltak meg többen, hogy törölte a foglalásaikat, majd a szobákat magasabb áron hirdette meg újból arra a napra, amikor az Oasis a városban koncertezik. Az Oasis kedden jelentette be, hogy újra összeáll és jövőre tucatnál is több koncertet ad. Az egyik ilyen állomás az együttes „szülővárosában”, Manchesterben lesz.

Liam and Noel Gallagher fuel rumours of British rock band Oasis reunion after fifteen years
Az Oasis jövő nyári koncertjeire már most foglalnak szálláshelyeket a rajongók / Fotó: AFP

Sacha Lord gazdasági tanácsadó kedden azt írta az X-re, hogy előző este többen azzal keresték meg, hogy az Oasis július 20-i koncertjének napjára szóló szobafoglalásaikat a Maldron Hotels szállodalánc egy technikai hibára hivatkozva törölte, ám ezeket a szobákat később háromszoros áron hirdették meg újból, ugyanakkorra.

A bejegyzés alatt többen jelezték, hogy ők is hasonlóan jártak. A Sky News beszélt az egyikükkel, aki kedden reggel foglalt szobát a booking.com-on keresztül, és akivel aznap este a hotellánc felvette a kapcsolatot és arra kérte, hogy törölje a foglalását.

„Tájékoztatjuk, hogy probléma történt a Maldron Hotel Manchester City Centre szállodába szóló foglalásával. Technikai hiba miatt olyan foglalásról kapott visszaigazolást, amelyet nem sikerült végrehajtani. Sajnos jelenleg nem áll módunkban az ön foglalását teljesíteni”– írták, majd közölték, hogy

küldtek egy lemondási kérelmet, amelyet kérnek „azonnal elfogadni”.

A Maldron Hotels megerősítette a brit lapnak a technikai problémáról szóló tájékoztatást és kifejtette, hogy amiatt a Maldron Hotel Manchester City és a Maldron Hotel Cathedral Quarter hotelekben több szálláshelyet értékesítettek a valódi kapacitásaiknál. A problémát vizsgálják és addig nem vesznek fel új foglalásokat.

Nem arról van szó, hogy a szobákat drágán akarjuk kiadni, hanem arról, hogy a foglalási rendszerünk technikai hibája miatt történtek túlfoglalások

– magyarázta a szállodalánc, amely arról is tájékoztatott, hogy a technikai hiba miatt a vendégek egy része magasabb áron tudott foglalni, amit szintúgy nem vesznek figyelembe, csakis az augusztus 26-a előttieket.

A szállodák dinamikus árképzést alkalmaznak, így az árak a kereslettel együtt emelkednek. Gyakori, hogy jelentős események idején jócskán megemelkednek az árak. Az Oasis zenekar egy másik koncertjének estéjére is gyorsan az egy héttel korábbi háromszorosára ugrottak a szállodai árak. A közösségi oldalon többen ezt látják a történtek valódi hátterében is, nem pedig a hotellánc által hivatkozott  technikai problémát.

Ezek a világ legszebb szállodái 2024-ben az UNESCO szerint

Tizenhat szálloda került fel az UNESCO-nál a világ legszebb építészeti és formatervezési eredményeit elismerő Prix Versailles verseny díjazottjainak listájára. A rendkívül nívós elismerésre újonnan és újra megnyílt szállodák egyaránt pályázhatnak. A több kategóriában zajló verseny győzteseit, az idei világbajnokokat november végén jelentik majd be az UNESCO központjában.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.