BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Liam Gallagher

Liam Gallagher ismét meghódítja a Sziget Fesztivált

Idén 30. alkalommal rendezik meg a Sziget Fesztivált a Hajógyári-szigeten, ahol a nagyszínpadon Kylie Minogue mellett Liam Gallagher is fellép, aki az Oasis első lemezéről is játszik majd dalokat.

A sztárfellépők között olyan előadók szerepelnek az idén harmincadik alkalommal megrendezett Sziget Fesztiválon, mint Kylie Minogue, Liam Gallagher, Martin Garrix vagy Sam Smith.

Liam Gallagher
Liam Gallaghert a Nagyszínpadon láthatjuk, a Sziget szerves része a zenész idei turnéjának / Fotó: AFP

Liam Gallagher a Sziget Nagyszínpadán lép fel. William John Paul Gallagher, közismert nevén Liam Gallagher az Oasis zenekar énekese, frontembere és alkalmi gitárosa, egyben a modern brit zene egyik legmeghatározóbb alakja. Az 1972-es születésű Gallaghert leginkább az Oasis frontembereként ismerhetik sokan, nemrég pedig John Squire-rel, a Stone Roses korábbi gitárosával adott ki közös lemezt. Liam Gallagher korábban azt ígérte, a 2024-es turnéján az Oasis első lemezéről is játszik majd dalokat.

 

Az egészen 2009-ig meglévő Oasis kapcsán megjegyzendő, hogy a zenekar két fő tagját Liam Gallagher és Noel Gallagher alkották, akik testvérek, és nem ápoltak túl jó viszonyt egymással. A testvérpár állandó harcai és veszekedései miatt gyakran kerültek veszélybe turnék és fellépések. 2000-ben a turné alatt Barcelonában az Oasis kénytelen volt törölni egy koncertet. Már 2009-ben, mielőtt a banda feloszlott volna, Noel Liamet a „durva”, „arrogáns”, „megfélelmlítő” és „lusta” jelzőkkel illette, illetve azt mondta, hogy Liam a legdühösebb ember, akivel valaha találkozott. Az utolsó csepp a pohárban az volt, mikor Párizsban egy fellépés előtt a testvérpár úgy összeveszett, hogy Noel gitárja is tönkrement. Ennek megfelelően a formáció is úgy oszlott fel, hogy Noel Gallagher kilépett a zenekarból.

Az 1991 óta fellépő Liam Gallegher kapcsán érdekes még, hogy amikor Theresa May 2019 májusi lemondásával lényegében 

megüresedett a brit miniszterelnöki szék, az előadó is bejelentkezett erre a posztra,

szó szerint „Miért ne?” alapon. „Négy gyönyörű gyermek apja vagyok, voltak drogügyeim, meg listavezető számaim, szóval adhatjátok a Downing Street 10. kulcsait” – írta akkor a még Twitter nevet viselő X-en.

Liam Gallagher a Szigeten zenélt már az Oasisszel 2000-ben, és fellépett önállóan is a fesztiválon 2018-ban. 

A Sziget főszervezője az előadót úgy harangozta be, hogy „sikerült például meghívnunk egy fesztiválos fellépésre Liam Gallaghert, aki egy különleges turné keretében az Oasis 30 éve megjelent debütáló lemezét, az énekes szerint a 90-es évek legfontosabb albumát, a Definitely Maybet adja elő – javarészt szólókoncerteken – az évforduló alkalmával.” A Világgazdaság megírta, hogy a Sziget, a napi 95 ezres befogadóképességével Magyarország – ha úgy tetszik – tizedik legnagyobb „városa”, ahová több mint száz országból érkeznek vendégek, és az 52 programhelyszínen 54 országból érkező, összesen mintegy hatszáz fellépő produkcióit láthatjuk a hat nap alatt.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.