BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ökoaktivisták támadták meg Lionel Messi ibizai villáját

Megrongálták a világ legsikeresebb labdarúgójának villáját Ibizán. A Futuro Vegetal környezetvédelmi aktivista csoport azért támadta meg Lionel Messi otthonát, mert a szupergazdagokat hibáztatják a környezet pusztításáért.

A Futuro Vegetal ökoaktivista csoport tagjai megtámadták és megrongálták Lionel Messi villáját Ibizán. A radikális környezetvédők beszöktek a világhírű labdarúgó telkére és vörös, illetve fekete festékkel mázolták be a luxusingatlant.

Messi ibizai villáj, amit megrongáltak az ökoaktivisták.
Betörtek Messi birtokára és megrongálták a villáját az ökoaktivisták / Fotó: La Repubblica

Az aktivisták egy transzparenst is kifeszítettek a villára, amin az állt, hogy

Mentsük meg a bolygót, együk meg a gazdagokat, oszlassuk fel a rendőrséget!

Messi még 2022-ben vásárolta meg az ibizai villát 11 millió euróért – írta meg a La Repubblica. A sztár azóta nem használja a luxusházat, mivel a felújítás során San Josep önkormányzata gátolja az épület felújítását, súlyos szabálytalanságokra hivatkozva.

A Futuro Vegetal egy közleményt is kiadott a támadásról, amiben megmagyarázták a támadást. Közölték, hogy Messi villája egy illegális építmény, amit a labdarúgó túlárazva vásárolt meg. Hozzátették, hogy a Föld lakosságának leggazdagabb 1 százaléka a felelős a szén-dioxid-kibocsátás jelentős részéért. Kiemelték, hogy az üvegházhatású gázok miatt a Föld hőmérséklete növekszik, az időjárás egyre szeszélyesebb. Mint mondták, miközben Messi felfoghatatlan összegekért vesz kastélyokat, addig Baleár-szigeteken sorra halnak meg az emberek a hőhullámoktól. A környezetvédő aktivista csoport ezeknek az életét az eltorzul gazdasági-társadalmai rendszert fenntartó szupergazdagok számlájára írja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.