BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy hónapig a levegőben: ennyit repülnek egy év alatt a hírességek

Sok támadás éri világsztárokat, amiért nagyon sokat repülnek. Természetesen a celebek nem ülnek fel a fapados járatokra, saját magánrepülőkkel szelik a felhőket, ami rendkívüli módon szennyezi a környezetet. Megnéztük a sztárok repülési szokásait.

A hírességeknek olyan a repülés, mint az átlagembereknek a buszozás. Vannak olyan sztárok, akik egy év alatt több mint egy hónapot töltöttek a levegőben. Környezetvédelmi szempontból sok támadás érte a magángépeken röpködő sztárokat, hiszen a repülőgépek rengeteg káros anyagot juttatnak a légkörbe.

Trump rally in Iowa
magánrepülő
Donald Trump is a legek között a magánrepülős utazók listáján / Fotó: AFP

Az év elején a környezetvédők napjaink talán legnépszerűbb sztárjára, Taylor Swiftre szálltak rá, amiért mindenhova repülőgéppel utazott. A Világgazdaság gyűjtésében szereplő sztárok köröket vernek az énekesnőre, ha repülősről van szó.

Gyűjtésünk a Celebrity Private Jet Tracker adatai alapján készült. A lista nem sorrendben van, illetve egyes üzletemberek nem kerültek fel rá, mivel Magyarországon nem ismertek szélesebb körben.

Elon Musk tette meg a legnagyobb távot a magánrepülőjével

A világ leggazdagabb embere, Elon Musk repülte a legnagyobb távolságot az elmúlt egy évben. Első számú magángépével, egy Gulfstream G650-essel több mint 654 ezer kilométert töltött a levegőben. Ez azt jelenti, hogy a milliárdos több mint 16 alkalommal repülhette volna körbe a Földet az Egyenlítő mentén. Musk több mint egy hónapot, 37 napot töltött a levegőben, a repülőgépe az utak során majdnem 1,7 millió liter üzemanyagot égetett el.

Elon Musk számára ezek a számok körülbelül 277 repüléssel jöttek össze.

Luke Bryan szállt magánrepülőre a legtöbb alkalommal

Luke Bryan az Egyesült Államokban rendkívül népszerű countryzenész. Dalai vezetik a slágerlistákat és az amerikaiak odavannak a koncertjeiért. Mindezek mellett Bryan a televízióban is rendkívül népszerű lett, hiszen az American Idol és a The Voice zsűrijébe is bekerült.

A sztár egy Learjet 60-as magángéppel 530 alkalommal szállt fel a földről az elmúlt egy évben. Majdnem 480 ezer kilométert tett meg a levegőben, ahol 36 napot töltött. Ezekkel a repülésekkel a zenész több mint 677 ezer liter üzemanyagot használt fel.

Kim Kardashian volt leghosszabb ideig a felhők felett

Elon Muskhoz hasonlóan a modern celeb archetípusának számító Kim Kardashian is egy Gulfstream G650 magángéppel utazik. Megtett távolságban és felhasznált üzemanyagban a sztár nem sokkal marad el a világ leggazdagabb emberétől. Kim majdnem 642 ezer kilométert repült, ezalatt pedig 1,65 millió liter repülőgép üzemanyagot használt fel.

Amiben Kim Kardashian kiemelkedik a hírességek közül az a levegőben töltött idő. A Celebrity Private Jet Tracker szerint az elmúlt évben ő töltötte a legtöbb időt a felhők között. 37 napot, és 7 órát repült, amivel majdnem 4 órát vert Elon Muskra.

A legnagyobb szennyező: Donald Trump

Az Egyesült Államok volt elnöke mindent belead a jelenleg zajló választási kampányába. Ez azt jelenti, hogy az USA minden pontján fel kell bukkannia, hogy üzeneteit átadhassa a választóknak, ami időigényes munka. Mindez Trump repülési adatain is meglátszik: a republikánus elnökjelölt az elmúlt egy évben 273 alkalommal szállt repülőre, ezalatt majdnem 360 ezer kilométert tett meg. Trump kicsivel több min 24 napot töltött az égen, ami elmarad a a listán korábban említettektől.

Donald Trump mégis felkerült a listánkra, hiszen a Celebrity Private Jet Tracker adatai szerint messze a legnagyobb szennyezőnek számított a magángépével. 

12 és fél millió liter kerozint égetett el, ami háromszorosa a második helyen szereplő Drake 3,9 millió literes fogyasztásának.

Trump és Drake kerozinfogyasztása egyébként messze felülmúlja a vizsgált hírességek számait. Hozzá kell tenni, hogy kizárólag ők ketten repülnek Boeing magángépekkel. Donald Trump egy Boeing 757-est használt, Drake pedig egy Boeing 767-es modellel repül.

Taylor Swift zaklatóktól tart, Elon Musk is besokallt

Taylor Swift szerint könnyebben megtalálják a zaklatók, mert nyomon követik a repülőjét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.