BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A hőség marad, de már nem sokáig

A hét további részén is még az erős napsütés és a rekkenő hőség lesz az úr, de a hét vége felé már megkezdődik az enyhülés. Pénteken és szombaton az átlagos minimum-hőmérséklet 30 fok alatt lesz.

A kedd sem fog ragyogó, perzselő napsütés nélkül telni: forróságra kell számítani, a hőmérséklet 32 és 37 fok között alakul. Az aszály továbbra is fennáll, csapadék nem várható. A szél gyenge marad, így a melegben enyhülésre alig lehet számítani. Javasolt az árnyékos és klimatizált helyek keresése, valamint a sok folyadékbevitel.

Young,Beautiful,Blonde,Caucasian,Woman,Smiling,Happy,Outdoors,On,Anyár, meleg, időjárás, A hőség marad, de már nem sokáig
A hőség marad, de már nem sokáig / Fotó: Desizned

A Köpönyeg.hu szerint szerdán is forró időre készülhetünk sok napsütéssel, a hőmérséklet akár 36-37 fokig is emelkedhet, így enyhülés nem várható – az időjárás száraz lesz, csapadék nem várható. A szél gyenge marad, így a meleg hatása tovább fokozódhat. Csütörtökön viszont már hellyel-közzel előfordulhat egy-egy zápor vagy zivatar. A hőmérséklet maximuma is csökken, általában 30 és 35 fok között alakul, az északkeleti szél megélénkül.

Péntekre és szombatra tovább csökken az átlaghőmérséklet.

Napos időre van kilátás gomoly- és fátyolfelhőkkel, de néhol erőteljesebb gomolyfelhők is kialakulhatnak, amelyek záporokat vagy zivatarokat hozhatnak. A keleti, délkeleti szél több helyen megélénkül. Pénteken 28 és 33 fok, szombaton pedig 26 és 34 fok várható.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.