BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Időjárás: Másodfokú riasztást adtak ki széllökések veszélye miatt

A veszélyjelzés szerint a riasztással érintett járásokban a következő órákban a várt legerősebb széllökések meghaladhatják az óránkénti kilencven kilométeres sebességet.

Széllökések veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Veszprém és Somogy vármegye egyes járásaira a HungaroMet Zrt. szombat késő este.

Woman,Struggling,During,Raining,Storm,Holding,An,Umbrella.,Unhappy,Girl
Fotó: Nicoleta Ionescu

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint a riasztással érintett járásokban a következő órákban a várt legerősebb széllökések meghaladhatják az óránkénti 90 kilométeres sebességet.

Somogy, Veszprém, Vas és Győr-Moson-Sopron vármegyére vasárnap éjfélig másodfokú figyelmeztetés van érvényben széllökés veszélye miatt.

A HungaroMet előrejelzése szerint a Dunántúlon a legerősebb széllökések szombaton egyre nagyobb területen meghaladják az óránkénti 70 kilométeres sebességet. Kiemelten a Soproni-hegység, a Kőszegi-hegység, illetve a Bakony és a Balaton környezetében az óránkénti 90-110 kilométeres, az éjféli óráktól akár az óránkénti 110-120 kilométeres sebességet meghaladó széllökések is előfordulhatnak.

Frissítés: Somogy és Veszprém megyékre visszavonták a risztást.

Felhívták a figyelmet: az időjárási helyzetre tekintettel a legmagasabb fokú, piros riasztást is kiadhatják a térségben, különösen a vasárnapra virradó éjszaka során.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint, szombaton is folytatódott a viharos időjárás okozta károk elhárítása az országban. A késő esti órákban másodfokú, narancssárga riasztást adott ki széllökés veszélye miatt a HungaroMet, a szél Somogy, Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Vas, Fejér, Komárom-Esztergom és Zala vármegyében okozta a legtöbb gondot. A legtöbb esetben fő- és mellékútra dőlt fák, leszakadt ágak és elektromos vezetékek miatt kértek segítséget, de akadt, ahol a közlekedési jelzőlámpa felfüggesztése szakadt le, vagy éppen a ház tetejéről a cserepeket sodorta a parkoló autókra a szél. A tűzoltók tegnap több mint 170 beavatkozást végeztek a viharkárokkal kapcsolatban, és ma reggel még mindig tartanak a munkálatok. Hat órakor mintegy 30 helyre várták a segítséget a károk elhárításához.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.