BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jót tett Diddy hallgatottságának, hogy szexuális bűncselekményekért letartóztatták

A zenész tagadja az ellene felhozott vádakat. A Puff Daddy, P. Diddy és Diddy művésznéven előadott dalokat ugyanakkor jóval többen hallgatják, mint mielőtt letartóztatták.

Miután szexuális bűncselekményekért letartóztatták, Sean „Diddy” Combs különböző neveken előadott zenéinek megnőtt a hallgatottsága. A Diddy, Puff Daddy, P. Diddy néven közzétett dalok hallgatottsága a múlt héten – amikor a zenészt lekapcsolták a hatóságok – 18,3 százalékot ugrott az gy héttel korábbihoz képest a Luminate nevű, zenei adatszolgáltató számításai szerint a különböző streamingszolgáltatóknál.

diddy
Diddy feltehetően így sem örül a letartóztatásnak / Fotó: AFP

Nem meglepő, hogy a letartóztatás megdobta Diddy hallgatottságát

George Howard, a Berklee College of Music professzora nem lepődött meg az érdeklődés növekedésén, hiszen számára a streaming kicsit olyan, mint a Google-keresés. A zene csak egy az információk sorában, amin keresztül az emberek megpróbálják megérteni a rapper által elkövetett atrocitásokat. Ráadásul a sztár annyi üzleti vállalkozást is indított, hogy sokan már inkább üzletemberkét tekintenek rá elsősorban, és csak másodsorban merül fel zenei tevékenysége. A professzor szerint 

az érdeklődés mögött a természetes kíváncsiság áll, ami kicsit olyan, mint amikor egy karambol mellett hajtunk el, és muszáj odanéznünk.

Nem is különösebben furcsa, hogy hasonló hírek egy-egy előadó hallgatottságának növekedését hozzák. Miután egy dokumentumfilm R. Kellyt vádolta nők és kiskorú lányok elleni szexuális visszaélésekkel, a zenész számai közel duplájára nőttek – idézi fel a The Guardian.

Howard ugyanakkor rámutatott arra is, hogy a streamingszolgáltatások névtelensége is segíti Combs és Kelly dalainak népszerűségét. Sokkal könnyebb így hallgatni egy számot ezektől az előadóktól, mint besétálni manapság egy lemezboltba egy Diddy CD-ért.

Diddy többek között emberkereskedelemmel és szervezett bűnözéssel kapcsolatos szövetségi vádakkal néz szembe, melyek 2008-ig nyúlnak vissza. A vádak szerint nőket fenyegetett és zsarolt éveken keresztül, hogy azok kielégítsék szexuális vágyait. A rapper tagadja az ellene felhozott vádakat.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.