BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sűrű lesz a következő két hét: egymást érik az évbúcsúztató céges partik

Elstartolt az évbúcsúztató partik szezonja, a dolgozókat nagyszabású, ünnepi hangulatú közösségépítő rendezvényeken, a partnereket elegáns éttermi vacsorákon vendégelik meg a cégek. A Covid alatti visszafogottságnak nyoma sincs, szokatlanul mozgalmasnak ígérkezik az év vége.

Jellemzően a következő két hétben zajlanak az évzáró céges rendezvények, a karácsonyt megelőző hétre kevesen hagyják az ünnepi összejöveteleket, a legsűrűbb a következő két csütörtök és péntek, azaz december 7–8. és december 14–15. lesz a piaci szereplők szerint.

Top,View,Of,Family,Celebrating,Winter,Holidays,Together,Drinking,Champagne
A minőségi étel- és italkínálat az évbúcsúztató partikon a minimumkövetelmény a megrendelők részéről.
Fotó: Shutterstock

Nagyvállalati dolgozói ünnepségek, ezerfős vendégsereg és alig tucatnyi meghívottra méretezett, szűk körű parti egyaránt szerepel a rendezvényszervező cégek palettáján. Ami közös ezekben, hogy 

a vendéglátó társaságok, legyenek akár kisebb-nagyobb vagy gigacégek, lényegében az óévbúcsúztató rendezvényekkel, illetve az ünnepi hangulattal, az ünnepre történő közös ráhangolódás élményével ajándékozzák meg a meghívottakat

– fogalmazott Kovács Andrea, a Life Training Kft. ügyvezetője a Világgazdaságnak.

A nagyvállalati ügyfelekre szakosodott szervezőcégnél úgy tapasztalják, hogy a 2023-as évzáró szezon nagyon mozgalmas lesz, már rég nem a Covid alatti, hanem

már a Covid előtti években tapasztalt keresletet is jócskán meghaladja az idei. 

A munkaerő-hiányos időszak lenyomata szinte minden iparágon markánsan megmutatkozik, a munkaadók számára ugyanis minden korábbinál fontosabbá vált a munkavállalói elköteleződés erősítése. Igazi ajándékot akarnak az együttléttel adni dolgozóiknak, élményt, jó hangulatot, jó hangulatú csapatot, a közösségi médiában posztolható, különleges pillanatokat. 

Érdekesség, hogy egyre többen nem karácsonyi partiként, hanem évzáró, évbúcsúztató rendezvényként jelölik meg a tematikát, a karácsonyozást meghagyják a családnak, de a multikulturális munkakörnyezet, a dolgozói sokszínűség is benne van a definíciók változásában.

Nice-looking,Attractive,Glamorous,Elegant,Stylish,Cheerful,Positive,Girls,And,Guys
A cégek a jó hangulatú közös élményektől is a munkáltatói elköteleződés erősítését remélik. 
Fotó: Shutterstock

Az igények és az elképzelések nagyon különbözők, népszerűek az ismert séfek, akikkel közös főzést lehet hirdetni, de a karitatív vonal is megjelenik, van olyan vállalat, amely egy gyermekotthon belső terét újította fel szakemberek segítségével.

Népszerűek 

  • a kaszinók és gasztrokaszinók, 
  • a kitelepült szabadulószobák, 
  • a különböző játékok, 
  • városi séták, 
  • ünnepi koncertek, 
  • stand up comedyk, 
  • színházi estek.

A Life Training ügyvezetője szerint a céges rendezvényeket szervező szolgáltatóknak rendkívül színes, változatos, izgalmas szolgáltatásokkal érdemes készülni a szezonra, hiszen a vállalatok legkülönfélébb igényeit csak így tudják megfelelően kiszolgálni. 

Mindenki ünnepelni akar, de szűkre húzzák az év végi partik büdzséjét a vállalatok

Többségében szolid, bensőséges dolgozói partikkal zárják az évet azok a cégek, amelyek tudnak és akarnak költeni a csapatépítésre, az alkalmazottaik lojalitásának erősítésére. Az ünnepi céges vacsorák büdzséjét szorosabbra húzták az elmúlt hetekben, lemondásra csak végső esetben kerül sor.

Jócskán megugrottak azonban a költségek, nemcsak a helyszínbérlet, a fellépők, a programok és a kitelepülések ára nőtt, hanem az ételeké és italoké is, ami elmaradhatatlan része egy ünnepi rendezvények.

Kovács Andrea szerint:

A vacsora ára csaknem a duplájára nőtt, személyenként 20-25 ezer forint alatt nehéz vagy lehetetlen nívós helyszínen, nívós évzáró programot szervezni.

A határ a csillagos ég természetesen, és az is változó, hogy hány személyre szól a meghívás, azaz partnerrel vagy kísérővel, vagy egyedül érkezhet a vendég.

A költségek növekedése nem szegi kedvüket a cégeknek, 

aki csak teheti, és fontosnak tartja, valamilyen formában megajándékozza dolgozóit és partnereit ünnepi pillanatokkal. A rendezvényekről azonban elkopnak a tárgyi ajándékok, aki vacsorára, céges bulira hívja dolgozóit vagy üzleti partnereit, az az egyéb ajándékokon igyekszik spórolni: az eseményről távozó vendégek legfeljebb jelképes ajándékot, egy üveg italt vagy egy doboz szaloncukrot kapnak. 
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.