BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Botrány az Apple Paynél: vaktában vonnak le összegeket az ügyfelektől

Az Apple Pay tömegesen vont le összegeket az ügyfelei számláiról.

Az Apple Pay tömegesen vont le összegeket az ügyfelei számláiról. A Világgazdaság munkatársától két ízben is, először 399, majd 9490 forintot. Mint kiderült, mások is hasonlóképpen jártak. 

Az Apple Pay tömegesen vont le összegeket az ügyfelei számláiról / Fotó: Filip Radwanski

Az ügyfelektől különböző összegeket vontak le, az Index úgy tudja, hogy volt, „akitől kétszer 990, majd még egyszer 1990 forintot vett le a rendszer, míg másnak egyszer 2390, majd 2990 forinttal terhelték a bankkártyáját”.

Félmillió veszett el percek alatt

Az portál értesülése szerint valakitől 

5 perc alatt 74 tranzakcióval 550 ezer forintot vontak le, mire a bankja letiltotta a kártyáját.

Az OTP szerint az Apple-nél történt probléma, és már több száz felháborodott ügyfél kereste meg őket. A pénzintézet válaszában leírta, hogy

információink szerint több bankkártya-kibocsátó kártyáival több banknál tömeges, indokolatlan terhelések történtek. Szakembereik a szükséges intézkedéseket haladéktalanul megtették.

Nyári Krisztián író is a károsultak közt van, tőle az Unicrediten keresztül 22 ezer forintot vontak le. 

Az Erste bank, az MBH, a Raiffeisen bank, a CIB bank és a Revolut ügyfeleinél is történtek hasonlók. A pénzintézetek nagy erőkkel vizsgálják a problémát.

A Telex szerint az Apple Pay valószínűleg most is aktív, vagy korábbi előfizetések díjait vonja le újra vagy többször.

Mennyire veszélyes az Apple Pay? – a szakértő válaszol

Most, hogy már minden ismertebb magyarországi banknál van lehetőség az Apple Pay-es fizetésre, akár tömegesen is elterjedhet a jövőben ez a megoldás. De vajon ez a mód tényleg annyira biztonságos, mint a bankkártya?



 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.