BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mutatjuk, mely autók a legkeresettebbek egymillió forint alatt

A Suzuki Swift nemcsak a legolcsóbb, hanem a legnépszerűbb modell is a használt autók piacán. A Használtautó.hu szakértője megnézte, hogy egymillió forintos ár alatt milyen használt autókat keresnek a magyarok. Az összeállított toplista átlagéletkora 20,7 év, átlagára pedig 518 750 Ft.

Csaknem 400 ezer telefonos érdeklődés érkezett idén a tíz legnépszerűbb, egymillió forintos vételár alatti személyautóra a Használtautó.hu portálon a legfrissebb adatlekérés alapján.

Továbbra is az alsó-középkategóriás kocsik a legkeresettebbek / Fotó: Szigetváry Zsolt

Jellemzően olyan alsó-középkategóriás autók találhatók a listán, amelyekből továbbra is nagy a kínálat, valamint alkatrészellátásban és szervizlefedettségben is élen járnak.

Legfrissebb adatainkból jól látszik, hogy átlagosan mennyit tud autóra költeni a magyar háztartások többsége, ebből pedig rögtön világossá válhat az is, hogy miért öregedik évről évre a hazai autóparkunk – mondta Horváth András, a Használtauto.hu autópiaci szakértője.

364 ezer forintos átlagárral a Suzuki Swift nemcsak a legolcsóbb, hanem a legnépszerűbb modell is. Több mint háromszor annyi érdeklődés érkezik rá, mint a tizedik helyen álló Peugeot 206-ra. 

A Swift 22,3 éves átlagéletkorát csak a Volkswagen Golfok 22,9 éves átlagéletkora múlja felül, míg 18,8 évével átlagosan a Ford Focus számít a legfiatalabbnak. Érdekesség, hogy 660 ezer forintos átlagárral egy akár 22 éves BMW-t is meg lehet csípni.

A magyarok kedvencei a 30 millió forint feletti használt luxusautók közül a BMW és a Mercedes. A legnépszerűbb használt autók a prémiumkategóriában 30–60 millió forint közötti áron kelnek el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.