BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nasipara: szalmonellás biogolyót hív vissza a Nébih

A visszahívás a 2025. június 16-i minőségmegőrzési idejű, 75 grammos, sajtos-hagymás biocirokgolyó termékeket érinti.

Szalmonella lehetséges jelenléte miatt a Biopont Kft. 75 grammos sajtos-hagymás biocirokgolyót hívott vissza a forgalomból – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel. A visszahívás a 2025. június 16-i minőségmegőrzési idejű, 75 grammos, sajtos-hagymás biocirokgolyó termékeket érinti.

Nasi para: szalmonellás bio golyót hív vissza a Nébih
Nasipara: szalmonellás biogolyót hív vissza a Nébih / Fotó: Nébih

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy a visszahívásban érintett termékeket ne fogyasszák el. A hatóság honlapján ismerteti, hogy a szalmonellózis a szalmonellabaktériumok által okozott fertőző megbetegedés. Ezek a baktériumok leggyakrabban élelmiszerrel, ritkábban vízzel vagy piszkos kéz közvetítésével kerülnek a szervezetbe. 

A szalmonella jellemző tünetei:

  • hasmenés,
  • hányás,
  • magas láz,
  • de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható,
  • vagy a fertőzés tünetmentes is lehet.

A szalmonellabaktériumokat az alapos sütés-főzés elpusztítja. A megbetegedés a kisgyermekekre, idősekre, legyengült szervezetűekre különösen veszélyes lehet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.