BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
tesco

Újabb ikon tűnik el – egy szinte hungarikumnak számító édesség gyártását állítják le

A magyaroknak le kell mondaniuk egyik kedvencükről.

A Sportszelet után üzleti döntés áldozatává vált a magyar háziasszonyok körében már-már hungarikumnak számító Győri Otthon háztartási keksz. A termék 117 év gyártás után szűnt meg. Ugyanez a gyártó állította le 71 év után a mindenki által ismert klasszikus, diszkoszvetős, ezüstfóliás kis Sport szelet készítését. - Írja az Economx.

tesco
Egy ikonnal kevesebb kerül majd a kosrakba
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Tény, hogy tavaly tavasszal jelentősen, mintegy 70 százalékkal megdrágultak a keksztermékek,

 az eset kapcsán azonban az Index megkereste a Termékkritikus nevű fogyasztóvédelmi tiktoker-bloggert, aki azt mondta, a háztartási keksz több mint 120 éve a magyar konyhák nélkülözhetetlen alapanyaga.

Nem csupán a magyar háziasszonyok veszítettek a Győri háztartási keksz eltűnésével, hanem mindenki, aki valaha is használta, szerette ezt a klasszikus terméket. Sokan panaszkodnak a helyettesítő termékekre, mondván, hogy azok túlságosan kemények, és az idősebbek számára különösen nehézkessé teszik a fogyasztásukat

 – mondta és nehezményezte, hogy egyik pillanatról a másikra eltűnhetnek a boltok polcairól a hasonló jelentőségű termékek.

 

Miután az amerikai Mondelez multinacionális édességipari holding megvásárolta a Győri Keksz Kft.-t, első lépésként 2019-ben átvitte Győrből a kekszgyártást a székesfehérvári üzemegységébe. A Pilóta keksszel együtt az Otthon háztartási keksz is itt készült, ám múlt héten a Mondelez közleményt adott ki, amelyben arról tájékoztatnak, hogy: a háztartási keksz gyártását a Mondelez 2024 első negyedévében megszüntette, és nem is tervezi a gyártás újraindítását. 

A döntést a kereslet csökkenésével indokolják.


 


 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.