BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szétesett az MSZP: lemondott Komjáthi Imre és Kunhalmi Ágnes is

Lemondtak az MSZP társelnökei a választási szereplés miatt.

Az ATV értesülései szerint az MSZP országos választmányi ülésén Komjáthi Imre és Kunhalmi Ágnes is lemondott a tisztségéről. A portál úgy tudja, hogy az elmúlt napokban több szocialista politikus, köztük Lamperth Mónika és Lendvai Ildikó is szorgalmazta a lemondásukat valamint egy tisztújítást. 

Kunhalmi
Fotó: Facebook / MSZP

Június 9-én miden idők legnépszerűbb európai parlamenti választása zajlott le Magyarországon: az Európai Parlament (EP) 21 magyar képviselője közül tizenegyet ad a Fidesz–KDNP, hetet a Tisza Párt, kettőt a DK–MSZP–Párbeszéd és egyet a Mi Hazánk Mozgalom küldhet. 

A mai napon lemondtam az MSZP társelnöki tisztségéről

– erősítette meg szombaton az ATV értesülését Kunhalmi Ágnes a Facebookon, A politikus közölte, hogy szombaton tartotta meg az MSZP a választások óta az első választmányi ülését, és ott jelentette be először a döntést. 

A lemondott pártelnök arról írt a bejegyzésében, hogy „továbbra is meggyőződése, hogy nincs jó társadalom baloldal nélkül”. A saját további feladatairól azt írta, hogy „a hazai baloldal értékeinek képviseletén túl a 18. kerület egyéni országgyűlési képviselőjeként, ahogy 2018-ban és 2022-ben, úgy 2026-ban is újra legyőzze Orbán jelöltjét”. 

A XVIII. kerület polgárai, minden baloldali polgár és minden magyar állampolgár számíthat rám a következő években is

– tette hozzá Kunhalmi. 

A DK–MSZP–Párbeszéd az EP- és önkormányzati választások után Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke sajtónyilatkozatot tett, úgy fogalmazott a vereség után, hogy a baloldalnak harcolnia kell, hogy a társadalmat meggyőzze az általa képviselt értékekről. Hozzátette, több baloldali siker is volt az önkormányzati választáson, például Szombathelyen, Pécsett, Szegeden, Szolnokon, Hajdúnánáson, Pakson, illetve több budapesti kerületben és a főpolgármesteri széket is megtartották. 

Azonban lassan egy hete kihirdették a végeredményt, mégse lehet biztosan tudni, hogy ki lesz Budapest új főpolgármestere: Karácsony Gergely vagy Vitézy Dávid. Esély van ugyanis a megismételt főpolgármester-választás kiírására és már azt is tudjuk, ez milyen dátummal történhet meg.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.