BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egész napos razziát tart a rendőrség a vonatokon csütörtökön

Az Európai Uniónak kiemelten fontos a vasúti közlekedés és áruszállítás biztonsága, ezért a Railpol egész napos ellenőrzést tart a pályaudvarokon és a szerelvényeken.

Egy európai akció keretében tart ellenőrzést a rendőrség csütörtök reggeltől péntek reggelig vonatokon és pályaudvarokon – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata.

20230918 GyőrForgalmi változás a MÁV menetrendjében, győri vasútállomás Fotó: Csapó Balázs CSBKisalföld
A vonatokon ellenőriznek a magyar rendőrök / Fotó: Csapó Balázs / Kisalföld

A 24 órás magyarországi ellenőrzés a Railpol (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált akció része.

Az Európai Unió nagy hangsúlyt fektet a vasúti közlekedés és áruszállítás biztonságának fenntartására és fokozására – írták a közleményben. 

A csütörtök reggel hét órától másnap reggel hét óráig tartó akció elsődleges célja az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó jogellenes cselekmények elleni hatékony fellépés, de kiemelt hangsúlyt fektet a rendőrség a vasúti közlekedéssel összefüggő bűncselekmények és szabálysértések, továbbá az utasok sérelmére elkövetett jogsértések megelőzésére.

A rendőrök az akció keretében ellenőrzik

  • a hazai és nemzetközi személyszállító vonatokat,
  • az utasok poggyászait
  • és a pályaudvarokon található csomagmegőrzőket is

– közölte az ORFK.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.