BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán udvarol-e Morvainak? Döbbent szocialista arcok

Az első pillanatokban szinte sehogyan sem tudtak reagálni az MSZP székházában összegyűlt szocialista szimpatizánsok az európai parlamenti (EP) választások eredményét hallva. A székház bejáratánál lévő plazmatévén figyelte az eredményeket többek között Szabó Imre környeztvédelmi miniszter, Tóbiás József, az MSZP frakcióigazgatója és Tabajdi Csaba, a párt EP-delegációjának vezetője.

A döbbenet másodpercei követték egymást a szocialistáknál. Először a négy MSZP-s mandátumnál kezdtek fehéredni az arcok, majd a három jobbikos képviselő fokozta a hideglelést.

A párt vezetői persze nem a szimpatizánsokkal együtt, hanem külön helyiségben nézték az eredmények ismertetését. Leginkább a Jobbik kiemelkedő szereplése, emellett pedig az MDF egy mandátuma érte villámcsapásként az MSZP-seket. Találgatások kezdődtek: mit mond majd Orbán Viktor ezek után, vajon udvarolni kezd-e Morvai Krisztinának.

És hát persze az is nagy kérdés volt, mi hangzik el majd Lendvai Ildikó szájából a komoly vereség magyarázataként a 10 óra után kezdődő sajtótájékoztatón. A szocialisták székházában egyébként nincsenek sokan. A kitartóbbak Orbán Viktor beszédét figyelik. Közülük jóformán mindenki a sajtóteremben tolong, némán, kommentár nélkül hallgatják a Fidesz elnökének szavait. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.