BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szocialisták állhatnak a tervezett merénylet mögött?

Meggyes Tamás esztergomi polgármester továbbra is azt állítja, hogy merénylet készült ellene, amely mögött a szocialisták állhatnak – derül ki a fideszes politikus Magyar Hírlapnak adott nyilatkozatából.

Meggyes a lapnak azt mondta: szerinte a mostani ügy hátterében ugyanazok állnak, akik felelősek házának két évvel ezelőtti felgyújtásáért, valamint az ellene folyó sajtóhadjáratért.

„A bíróságok elé nem az értelmi szerzők, csak a bepalizott elkövetők kerülnek. A valódi felbujtókról, azok politikai támogatóiról nem sok szó esik” – jelentette ki, hozzátéve, hogy a helyi szocialisták is érintettek lehetnek ezekben az ügyekben.

Egy azóta emberölés előkészülete miatt vád alá helyezett esztergomi illetőségű férfi, Sz. K. pénzszerzésre irányuló brutális „ötlete” volt a merénylet terve, ám ez ennyiben is maradt. Ő ajánlotta fel a „szolgálatait” Á. Csabának, s kétmillió forint előleget is kért, de egy fillért sem kapott, hanem Á. feljelentette. A büntetlen előéletű Sz. K. szabadlábon védekezik.

Mindez cáfolni látszik a Meggyes-féle összeesküvés elméletet. Esetleg egy másik „merénylettervről” van szó? Ám hasonló ügyben nincs folyamatban másik nyomozás – tudta meg a Népszabadság a Komárom-Esztergom Megyei Rendőrkapitányságtól. Vagyis kizárt, hogy egy másik esetről beszélne a város első embere.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.