BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brexit: toporgás zajlik előrelépés helyett?

Az Európai Unióban maradó 27 tagország szerint nem történt előrelépés az Egyesült Királyság uniós kiválásának feltételeiről szóló egyeztetéseken.

Eddig nem sikerült megfelelő mértékű előrelépést elérni az Egyesült Királyság uniós kiválásának feltételeiről szóló egyeztetéseken ahhoz, hogy tovább lehessen lépni a jövőbeli kapcsolatok kérdéseit érintő második tárgyalási szakaszra – mondták ki pénteki brüsszeli találkozójukon a brit kilépés után bennmaradó tagállamok vezetői.

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke arról számolt be a Twitteren, hogy a huszonhetek elfogadták zárónyilatkozatukat a témában, amellyel jóváhagyták az EU-brit kereskedelmi tárgyalások „belső előkészítését”, hogy amennyiben sikerül haladást elérni a korábban lefektetett legfőbb kérdésekben az ír-északír határról, a britek fennálló pénzügyi kötelezettségeiről és az állampolgárok jogairól, akkor a lehető leghamarabb megkezdhessék a majdani kapcsolatrendszerről szóló következő tárgyalási szakaszt.

https://www.vg.hu/kozelet/merkel-ekkorra-josol-elorelepest-brexit-ugyben-654845/

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.