A Visegrádi Egyezmény 27 évvel ezelőtti aláírása óta most először alkottak közös menüsort a tagországok, ezzel is kifejezve, hogy a kulturális kapcsolatok mellett a gasztrokultúra terén is szorosabbra lehet fonni a szálakat.
A V4 Menüt nem csak a szerdán nyílt Sirha Budapest szakkiállításon, hanem február 12-18. között, a Magyar Turisztikai Ügynökség felhívására jelentkező hazai éttermekben is meg lehet majd kóstolni. A magyar ízeket és alapanyagokat megjelenítő fogásokat, az újragondolt gulyáslevest, és a “kicsit másképp” módra készült somlói galuskát Szulló Szabina és Széll Tamás séfek állították össze, azaz adoptálták a menübe saját büféjükből.
A nemzetközi élelmiszeripari szakkiállítás, azaz a Hungexpo egyik csarnoka ad helyet csütörtökön, a Bocuse d’Or nemzeti döntőjének.
A Világgazdaság meg nem erősített, de minden bizonnyal helytálló információi szerint a Michelin díjátadó gálája, az európai kalauz bemutató estje és a hozzá kapcsolódó programok március 26-án azonban a Várkert Bazárban lesz. Értesülésünk szerint a potenciális helyszínek között szerepelt a Vigadó és a Bálna is, a Michelin illetékesei végül az impozáns Várkert Bazár mellett döntöttek. A helyszín hivatalos bejelentése még nem történt meg.
A Várkert Bazárban lesz egyébként hétvégén a V4 Karnevál is, ugyancsak a turisztikai ügynökség szervezésében.
V4 Menü:
Hideg étel – Szlovákia: Borókapálinkás szarvasborjú terrine bárányhússal, juhtúróropogós, homoktövis, dió
Leves – Magyarország: Gulyásleves
Meleg étel – Lengyelország: Kacsa, csicsóka, füstölt túró, burgonya, lóbab
Meleg étel – Csehország: Omlós sertéssült sörös pecsenyével, káposzta variációkkal, knédlivel
Desszert – Magyarország: Somlói
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.