BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az év vége felé lehet Orbán-Putyin csúcstalálkozó

Szijjártó azt mondta: amikor az év elején elkezdték tervezni az év külügyi naptárát, akkor volt egy megállapodás az oroszokkal.

Nem vettük le a napirendről a csúcstalálkozó lehetőségét, továbbra is azzal számolunk, hogy az esztendő vége felé sor kerülhet rá

– jelentette ki Szijjártó Péter az ATV kérdésére, hogy idén is lesz-e Orbán-Putyin találkozó. A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta:

a világjárvány, a magyar-orosz viszonyrendszeren kívüli esemény ezt módosíthatja.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Szijjártó azt mondta: amikor az év elején elkezdték tervezni az év külügyi naptárát, akkor volt egy megállapodás az oroszokkal, hogy az idei esztendő második felében, „de inkább a vége felé sort kerítünk a csúcstalálkozóra”. Oroszország is küzd is világjárvánnyal – mondta a külügyminiszter hozzátéve: ezért meglátják majd, hogy mikor kerül sor a csúcstalálkozóra.

Tavaly október 30-án Vlagyimir Putyin jött Budapestre, a Karmelitában közös sajtótájékoztatót os tartott Orbán Viktor miniszterelnökkel. Az orosz elnök látogatásáról akkor itt és itt számoltunk be.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.