BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szijjártó: Magyarország nem vásárol több keleti vakcinát

A következő magyarországi szállítmányokban biztosan nem lesznek keleti vakcinák.

Jelenleg sem a Szputnyik-, sem a Sinopharm-oltóanyagok gyártóival nem állunk tárgyalásban újabb Magyarországra irányuló szállítmányokról

– közölte Szijjártó Péter az atv.hu-val. A portál azt kérdezte a minisztertől, hogy abban az 5 milliós vakcinaszállítmányban, amit még a meglévő 10 millión felül megrendelt a kormány, nyugati oltóanyagok lesznek-e, például Pfizer, vagy keletiek, Szputnyik és Sinopharm. A külgazdasági és külügyminiszter hozzátette, hogy a következő szállítmányban 

egészen biztosan nem lesznek keleti vakcinák.

Fotó: Borsos Mátyás / MTI

Szijjártó Péter szerint mind a Szputnyik, mind a Sinopharm szállítói teljesítették azokat a szerződéseket, amelyeket korábban Magyarországgal megkötöttek. Korábban az ATV Híradót a már meglévő, rendelkezésre álló 10 millió vakcináról az operatív törzs úgy tájékoztatta, hogy annak 80 százaléka nyugati.

A miniszter azt mondta, hogy a jelenlegi tárgyalásaik a Szputnyik gyártását felügyelő orosz közvetlen állami befektetési alappal, illetőleg a Sinopharmmal arra korlátozódnak, hogy a leendő nemzeti oltóanyaggyárban e két oltóanyag licenc alapján lehessen gyártani.

De szállításról nincsen tárgyalás, a következő szállítmányon keleti vakcina egyáltalán nem lesz

– jelentette ki. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.