BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

A britek majdnem megtámadták Hollandiát a Covid vakcina miatt

Elképesztő tényeket tár fel a volt brit miniszterelnök megjelenés előtt álló memoárja. A Covid veszélyes volt, ezt tudtuk, de azt nem hogy egy vakcinavita miatt a britek csaknem katonai akciót indítottak egyik szomszédjuk ellen – Boris Johnson így emlékszik.

Boris Johnson úgy tudta, kötelessége biztosítani a vakcinát a Covid idején a briteknek, és ebből majdnem extra baj lett. 

Boris Johnson a Covid idején a járványba majdnem belehalt és majdnem megtámadta Hollandiát.
Boris Johnson életében nyomokat hagyott a Covid: majdnem belehalt, majdnem megtámadta miatta Hollandiát, majd nem csak majdnem belebukott  Fotó: AFP

A volt brit miniszterelnök megírta emlékezéseit, amelyek a jövő hónapban már meg is jelennek, és ilyenkor nem árt megszellőztetni egy-két vaskos részletet, hogy fogyjon a könyv.

Meg is kaptuk. Sorban jönnek ki a címoldalakra illő történetek a könyv kapcsán, a The Telegraphra most a következő sztori jutott: Boris Johnson miniszterelnöksége egybeesett a Covid világjárvánnyal (tulajdonképp abba is bukott bele, hogy fittyet hányt a szabályokra, és ez kiderült). A gyakran különcként, extravagánsként bírált miniszterelnök most úgy emlékszik, a Covid elleni vakcina miatt egy ízben komolyan megfontolta, hogy megtámadja a Csatorna túlpartján fekvő Hollandiát.

A NATO nem vette volna jó néven a Hollandia elleni akciót, a Covid kedvéért sem

A tengeri támadás egy leideni raktár ellen történt volna, ahol ötmillió adag AstraZeneca vakcinát tároltak. Ezekről Johnson úgy vélte, jogszerűen az országát illetik, hiszen a britek fejlesztették ki.  Emlékezhetünk a világjárvány kirobbanásakor még nem léteztek a Covid ellen vakcinák, majd amikor már kifejlesztették őket, óriási tülekedés indult értük az országok között. (Ezt a feladatot kevesen oldották meg sikerrel a korai szakaszban: köztük volt Magyarország.)

A Hollandia elleni brit támadás, mint tudjuk, elmaradt. Johnsonnak elmagyarázták, hogy aligha járhatna sikerrel, emellett utólag ő maga is elismeri: lerohanni egy NATO-tagot elég nagy bolondság lett volna. 

A transzgender minden idők legfontosabb ügye

Egyébként ugyancsak a könyvben Boris Johnson arról is ír, hogy a Covidba ő maga csaknem belehalt. Ha két nővér nem dolgozik éjjel-nappal azon, hogy túlélje, akkor "bekrepálok" – írta.

Penny Mordaunt, aki szerint a transzgender minden idők legfontosabb ügye, és akiből majdnem konzervatív miniszterelnök lett  Fotó: AFP

Ugyancsak elmeséli, hogy amikor kormányának tagja, majd csaknem utódja, Penny Mordaunt egy kormányülésen felvetette, hogy a transzgender személyek elismerése "minden idők legfontosabb ügye", alig győzte megőrizni a komolyságát. 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.