BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Midsection of female doctor with swab test sample during COVID-19 crisis. Female medical professional is holding test tube in hospital. She is wearing protective suit.

A Covid új variánsa gyorsan terjed Magyarországon

Bár komoly tüneteket nem okoz, de így is nagyon gyorsan terjed Magyarországon a koronavírus. A Covid egy új variánsa érte el hazánkat, az iskolakezdés óta pedig végigsöpör az országon. A vírusnak ezen változata ellen még nincs elérhető vakcina Magyarországon.

Magyarországot is elérte a koronavírus új variánsa – derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatásából. A Covid új változata klasszikus náthatüneteket okoz, és nem jár vele íz- vagy szaglásvesztés.

Midsection of female doctor with swab test sample during COVID-19 crisis. Female medical professional is holding test tube in hospital. She is wearing protective suit.
Újra terjed a Covid Magyarországon / Fotó: Getty Images

Az új Covid-variáns köhögést, tüsszögést, orrfolyást, torokfájást és fáradtságot okoz.

Az ATV kérdésére az NNGYK elmondta, hogy Magyarországon még nincs elérhető vakcina az új Covid-variáns ellen. Hozzátették, hogy amint kérhető lesz az oltás, tájékoztatják a lakosságot.

A koronavírus új mutációja egész Európában jelen van. Mivel az évekkel ezelőtti járvány elleni védekezésnek már nyomát sem látni a városokban, így a betegség könnyen tud fertőzni.

Ez az új variáns az úgynevezett XEC, és érdekes módon ezt nem Amerikában mutatták ki először, hanem Európában, nevezetesen Olaszországban 

– mondta Rusvai Miklós az ATV-nek.

Az is kiderült, hogy az iskolakezdéssel egy időben a koronavírus gyorsan végigsöpör a gyerekeken, akik aztán hazaviszik a vírust.

Az NNGYK korábban a Telex kérdésére árulta el, hogy a hazánkban elérhető Covid-vakcinák szavatossága augusztus végén járt le.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.