BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ide utazhatunk Ausztriában az ünnepekre

Ismét életbe lép az úgynevezett 2-G szabály, valamint számos helyen kötelező lesz az FFP2 maszk viselése.

December 12-től fokozatosan megszűnik az országos zárlat Ausztriában. A csökkenő fertőzések száma lehetővé teszi a részleges újranyitást, mely tartományként eltérő lehet. A beoltott és a fertőzésen átesett személyek számára ismét utazhatnak Ausztriába — írja az Austria.info.

A szálláshelyek és az éttermek, kávézók, szállodák újranyitása tartományonként:

  • december 12-től: Tirol, Vorarlberg, Burgenland
  • december 17-től: Salzburg, Stájerország, Karintia, Alsó-Ausztria, Felső-Ausztria.
  • december 20-tól: Bécs
Fotó: Shutterstock

A jelenlegi zárlat feloldásával Ausztriában ismét életbe lép az úgynevezett 2-G szabály, valamint számos helyen kötelező lesz az FFP2 maszk viselése. A helyiek és a turisták biztonsága érdekében a következő intézkedések lesznek érvényben:

  • A szállodák, éttermek, bárok, szórakozóhelyek, szabadidőközpontok, edzőtermek, kulturális intézmények (mozik, színházak stb.), karácsonyi vásárok, sífelvonók használatához és egyéb szolgáltatások igénybevételéhez (pl. fodrászok) esetében kötelező az oltásról vagy a fertőzésen való átesésről igazolást felmutatni (a szabály alól mentesülnek 12 év alatti gyermekek),
  • a COVID-tesztek (PCR és antigén) nem elegendőek a belépési jogosultsághoz,
  • az FFP2 maszkviselés nyilvános zárt terekben kötelező: az éttermekben, kávézókban és szállodákban is. Minden szálláshely nyilvános, zárt tereiben is kötelező FFP2 maszkviselés,
  • az éttermeknek, kávézóknak és szállodáknak 23 órakor be kell zárniuk. Az éjszakai bárok és szórakozóhelyek egyelőre zárva tartanak.

A két dózisú vakcinák a második adag beadásától számított 270 napig érvényesek. 

Ezt követően emlékeztető oltás felvétele szükséges. A Johnson & Johnson egydózisú oltóanyaga csak 2022. január 3-ig érvényes, ezt követően emlékeztető oltás szükséges a teljes körű oltottság igazolásához.

A 12 év alatti gyermekek mentesülnek a jelenleg érvényben lévő, belépésre vonatkozó szabályok alól; a 12 és 15 év közötti kiskorúak esetében a megoldáson dolgoznak (kivétel: Bécsben a 6 év feletti gyermekek esetében a belépéshez Covid-tesztet kell végeztetni).

 

Fotó: VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.