BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Leállította a kormányhivatal a hatalmas porral és károkkal járó váci úti épületbontást

Jogsértő és szakszerűtlen bontás kezdődött az egykori Medicor-székháznál.

A kormányhivatal megtiltotta a szakszerűtlen és jogosulatlan bontást és a munkálatok folytatását a Váci út 48/E–F szám alatti ingatlanon a további építésfelügyeleti hatósági intézkedésig − derült ki a hivatal honlapjáról

A kormányhivatal  közlése szerint az építésfelügyeleti hatóság március 8-án ellenőrzést tartott a XIII. kerületi ingatlan bontásánál, mert az önkormányzat panaszt tett az áldatlan állapotok miatt.

Korábban a XIII. kerületi önkormányzat már jelezte, hogy elfogadhatatlannak tartja az egykori Medicor-székház bontásával okozott por- és zajterhelést, ezért kérte a 

a bontási tevékenység szabályosságának vizsgálatát, illetve a szabályos bontás számonkérését Budapest Főváros Kormányhivatalának vezetőjétől.

A XIII. kerületi közterület-felügyelet a feltárt szabálytalanságok miatt közigazgatási hatósági eljárást kezdeményezett.

Az utcai fasorban okozott kár miatt feljelentést tett az önkormányzat. 

Az önkormányzat jelezte, hogy elfogadhatatlannak tartja, hogy 

a környéken élőket és az előírásokat semmibe véve folytasson valaki építési, illetve bontási tevékenységet.

Saját hatáskörben a Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztálya a feltárt szabálytalanságok miatt bírságot szabott ki a kivitelezést végző vállalkozóra. A közterület-felügyelet a feltárt szabálytalanságok miatt közigazgatási hatósági eljárást kezdeményezett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.