BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Putyin a Kremlben találkozott a csecsen vezérrel, az állítólag súlyos beteg Ramzan Kadirovval

Vlagyimir Putyin a Kremlben fogadta a csecsen vezetőt, Ramzan Kadirovot. A találkozónak nem volt fontosabb témája, az egészről egy 43 másodperces videót tett közzé a Kreml. A felvétel azokat a pletykákat lehetett hivatott eloszlatni, hogy a csecsen vezető súlyos veseelégtelenséggel küzd, és folyamatos dialízisre szorul.

A Kreml ma közzétett egy videót, amely Vlagyimir Putyin és Ramzan Kadirov csecsen vezető találkozóján készült. A találkozóra akkor került sor, amikor egyre több pletyka kering arról, hogy Kadirov súlyos betegséggel küzd.

Vlagyimir Putyin a Kremlben fogadta a csecsen vezetőt, Ramzan Kadirovot. A találkozónak nem volt fontosabb témája, az egészről egy 43 másodperces videót tett közzé a Kreml. A felvétel azokat a pletykákat lehetett hivatott eloszlatni, hogy a csecsen vezető súlyos veseelégtelenséggel küzd, és folyamatos dialízisre szorul.
Fotó: Mihail Metzel/AFP

Az Echo of Moscow korábbi főszerkesztője, Alekszej Venediktov azt állította, hogy 

a csecsen vezetőt a moszkvai Központi Klinikai Kórházban ápolják súlyos veseelégtelenséggel. Állítása szerint Kadirov folyamatos dialízisre szorul.

Kadirov szeptember 17-én osztott meg egy videót, amelyen a csecsen fővárosban, Groznijban sétált. Ezen a felvételen azt állította, hogy senki ne higgyen a rosszindulatú pletykáknak, és nincsen semmi baja. Sokan ezt a videót előre rögzítettnek gondolták. 

A Putyinnal történt találkozóról készült új felvétel most ismét felerősítette a Kadirov állapotáról szóló pletykákat. Van, aki szerint gyanús, hogy a csecsen vezetőt a kevesebb mint egyperces videóban alig mutatják szemből, illetve voltak, akik azt is látni vélték, hogy remegett a keze.

Az egyik ukrán miniszteri tanácsadó, Anton Gerascsenko szerint Kadirov rossz állapotára utaló másik jel, hogy a videónak nincs vége. A felvétel 43 másodperces, és hirtelen vágták el, aminek egy a Kreml által közzétett anyagnál nincs értelme. Állítólag a találkozó igazából hónapokkal ezelőtt történhetett, amikor Kadirov még jobb állapotban volt.

Lázadás készülődhet Oroszországban, Ukrajna azt is tudni véli, ki robbanthatja ki

Lázadásokat jósol Oroszországban az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára, Olekszij Danilov. Azt állítja, hogy háború miatt hamarosan olyan folyamatok indulnak el az országban, amelyek Oroszország széteséséhez vezethetnek. Danilov példának hozta fel a Szovjetunió 1991-es széthullását, szerinte ez vár Oroszországra is.

Ez utóbbi állításra utalhat, hogy a videó metaadatai szerint a felvételt egy MacBookon szerkesztették. Oroszországban júliusban betiltották az Apple termékeinek használatát a kormányzati tisztviselőknek, így vagy arról lehet szó, hogy egy Putyin mellett dolgozó szerkesztő nem tartja be az elnök utasításait, vagy a videó még július előtt készült, amikor a Kremlben lehetett használni az almás gépeket.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.